Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania de strângere de semnături a iniţiativei cetăţeneşti „Fără penali în funcţii publice“ continuă în Piața Ovidiu din Constanţa

ro

15 Jun, 2018 00:00 2357 Marime text
Începând de astăzi şi până duminică, 17.06.2018, reprezentanţii USR Constanţa vor fi prezenţi în Piața Ovidiu din Constanţa, unde continuă campania de strângere de semnături pentru susţinerea iniţiativei „Fără penali în funcţii publice!“.
 
Iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice“, susţinută de USR şi grupul Rezistenţa, îşi propune să interzică persoanelor condamnate penal şi care nu s-au reabilitat să ocupe funcţii publice alese.
 
Textul propus instituie o interdicţie temporară ce ar urma să înceteze după reabilitare, amnistia de după condamnare sau dezincriminarea infracţiunii, adică situaţiile care, potrivit legislaţiei penale, conduc la eliminarea tuturor consecinţelor rezultate din condamnare.
Pentru ca proiectul de lege să ajungă pe masa Parlamentului, este necesară susţinerea a cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele ţării.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii