Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:35 17 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCR a decis că Inițiativa „Fără penali în funcții publice“ este constituțională!

ro

10 Apr, 2019 00:00 1034 Marime text
Decizia Curții Constituționale arată încă o dată că Inițiativa „Fără penali în funcții publice“ trebuie să fie în Constituție, arată reprezentanții USR. „«Fără penali» este dorința a un milion de români care vor o Românie îndreptată spre dezvoltare, iar primul pas este ca în fruntea țării să nu mai fie persoane condamnate penal pentru fapte de corupție. Ne exprimăm încrederea că va fi votată și sprijinită de parlamentarii tuturor partidelor politice, asemenea cetățenilor care au semnat inițiativa. După pronunțarea Curții Constituționale, inițiativa va intra în circuitul parlamentar, cu dezbateri în comisii și vot în plenul Camerei Deputaților și Senat, urmând ca apoi să se organizeze un referendum decizional care trebuie să aibă cvorum și vot majoritar.
 
Decizia CCR este o confirmare a ceea ce știam de la început, și anume că inițiativa respectă toate reglementările naționale și internaționale legate de drepturile omului. Mai mult, această decizie creează un precedent în Europa. Este posibil ca astfel de legi să apară și în alte țări din Europa, cum ar fi Italia, Bulgaria sau Ungaria, transmit USR-iştii.
 
Inițiativa „Fără penali în funcții publice“ a strâns peste un milion de semnături, la Parlament au fost depuse 950.000 de semnături, dintre care 830.000 validate de către primării.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii