Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:19 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța s-a alăturat proiectului Young European Survey (YES!)

ro

15 Oct, 2018 00:00 552 Marime text
În continuarea proiectelor „Fără Penali în Funcții Publice” și „Oameni Noi”, USR a decis să se alăture celor opt organizații europene în proiectul YES!, ca să ofere tinerilor europeni oportunitatea de a construi o Uniune Europeană capabilă să se adapteze și să înfrunte provocările actuale, având în vedere atitudinile sfidătoare asupra instituțiilor europene.

Uniunea Salvați România a lansat împreună cu opt organizații de tineret europene proiectul Young Europeans Survey (YES!) în pregătirea alegerilor europarlamentare. (https://www.yestoeurope.org/) 

YES! este un sondaj destinat tinerilor, ce se va desfășura în paralel în opt state membre ale Uniunii Europene: Belgia, Spania, Franța, România, Olanda, Austria, Slovacia și Ungaria.
Alături de USR sunt implicate în proiect opt organizații de tineret: JAM (La République En Marche!, Franța), Jovenes Ciudadanos (Ciudadanos, Spania), TizenX, (Momentum, Ungaria), Jong VLD (Open VLD, Belgia), Jeunes MR (Mouvement Réformateur, Belgia), Junos (Neos, Austria), Jonge Democraten (D66, Olanda) și Mladí Progresívci (Progresívne Slovensko, Slovacia).
 
USR și partenerii săi vor să le ofere tinerilor europeni o voce în construirea unei Uniuni Europene care să se ridice la înălțimea visurilor și așteptărilor lor. 

Începând cu 12 octombrie, „Ziua Erasmus”, şi până pe 2 noiembrie, tinerii celor opt țări vor fi rugați să răspundă la câteva întrebări. Aceste răspunsuri vor fi începutul unui dialog ce va oferi o viziune pragmatică și realistă a stării actuale a Uniunii Europene. Membrii USR și ai organizațiilor partenere vor interacționa direct cu tinerii, dar chestionarul va fi disponibil și online - https://lesjam.typeform.com/to/MBlRGy.
 
Sondajul, care depășește frontierele naționale, va ajuta la schițarea de proiecte pentru a sprijinii activitățile partidelor reformiste din Uniunea Europeană. 

În weekendul care a trecut, membrii USR din Arad, Timiș, Cluj, Brașov, Mehedinți, Călărași, Constanța, Vaslui vor ieși în stradă pentru a completa primele chestionare YES!.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii