Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:00 13 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vineri, echipele vor fi la Cernavodă La Tulcea, 4.000 de semnături pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice“ au fost strânse și de liberali

ro

16 Aug, 2018 00:00 1613 Marime text
Președintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat ieri că Tulcea este un județ exemplu în cadrul campaniei de strângere a semnăturilor pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice“, după ce a primit peste 4.000 de semnături strânse de organizația județeană a PNL.
 
„Tulcea este cel mai fără penali județ din România, pentru că aici avem circa 10% din cetățenii județului care au semnat pentru această inițiativă, ceea ce este un rezultat fabulos”, a afirmat, într-o declarație de presă susținută pe faleza orașului, deputatul Barna.

El a primit din partea președintelui organizației județene a PNL un dosar cu 4.023 de semnături strânse de liberali în cadrul campaniei „Fără penali în funcții publice”. De altfel, la Tulcea, chiar și președintele PSD a semnat petiția. Viceprimarul PSD al municipiului Tulcea, Andaluzia Luca Vraja, a semnat în luna iulie petiția susținută de USR, petiție care îl vizează în mod direct pe Liviu Dragnea. Andaluzia Luca Vraja este președintele Organizației PSD - Filiala Tulcea.

Obiectivul campaniei este de a strânge un milion de semnături, în contextul în care unele primării au invalidat listele primite din partea partidului. Până în prezent, s-au strâns peste 800.000 de semnături la nivel național.

Campania de strângere a semnăturilor continuă până la sfârșitul lunii august, iar zilele acestea voluntari și membri USR se deplasează în județ, în cadrul caravanei #fărăpenaliînfuncțiipublice.
 

O nouă strângere de semnături la Cernavodă

 
Deputatul USR Stelian Ion anunță o nouă strângere de semnături #FaraPenali la Cernavodă. Deputatul USR și colegii săi se vor afla vineri, 17 august, la Cernavodă, unde vor strânge semnături pentru inițiativa „Fără penali“. Acțiunea va avea loc pe aleea pietonală, între orele 17.00 și 21.00.
 
Inițiativa „Fără Penali în funcții publice“ are ca scop modificarea Constituției pentru a interzice persoanelor condamnate penal definitiv să candideze pentru funcții publice alese. „Vino cu buletinul și semnează pentru a interzice politicienilor cu dosare penale să mai ocupe funcții în Parlament și în administrația locală!“, susține deputatul USR de Constanța. 
Pentru mai multe informații cu privire la inițiativa cetățenească de modificare a Constituției „Fără Penali în funcții publice“, accesați website-ul: https://www.farapenali.ro/
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii