Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bolidele in flacari, noua „moda" in sudul litoralului Mercedesul juniorului Saracila, incendiat in noaptea de Pasti

ro

09 Apr, 2010 03:22 4617 Marime text
cap_3.jpgTot la Tuzla, un tractor s-a făcut scrum cu câteva zile în urmă, iar la Eforie poliţia cercetează un alt caz în care un autoturism a fost cuprins de flăcări, ca din senin

Maşina fiului fostului viceprimar din Tuzla a fost la un pas de a se face scrum, de Paşti. Incidentul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, în timp ce autovehiculul era parcat în faţa gospodăriei familiei Sărăcilă.

Jeep-ul marca Mercedes ML a fost salvat la timp de către Marian Sărăcilă, fost viceprimar al comunei Tuzla, şi de către fiul său, Doru Sărăcilă - proprietarul maşinii. Liberalul Marian Sărăcilă ne-a relatat că incidentul a avut loc chiar de Paşti, mai exact, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.30. „Am auzit că a bubuit ceva, am ieşit repede din casă şi am văzut că maşina ardea. Erau toate maşinile acasă: a băiatului - un Mercedes ML, a mea - un Audi A6 şi un Jeep Kia, cumpărat pe firmă. Doar cea a băiatului ardea. Am avut noroc că am stins focul, iar pagubele nu au fost mari", ne-a declarat Marian Sărăcilă. El a subliniat faptul că, deşi maşina nu a fost distrusă iremediabil, fiind arsă în zona parbrizului, după cum ne-a declarat, a făcut plângere la poliţie şi aşteaptă rezultatul anchetei pentru a afla cine se face vinovat de acest incident. Marian Sărăcilă este de părere că flăcările nu au izbucnit din senin şi că cineva ar fi incendiat maşina cu un cocktail Molotov. Întrebat dacă bănuieşte o anumită persoană, fostul viceprimar a precizat că se gândeşte la cineva, dar că nu va spune deocamdată la cine, atâta timp cât ancheta poliţiei este în derulare.

Maşina fiului lui Marian Sărăcilă nu este singurul vehicul care a intrat în „combustie spontană" la Tuzla. Potrivit liberalului, în localitate a mai ars, în urmă cu câteva zile, un tractor. Proprietarul nu a avut noroc, aşa cum s-a întâmplat în cazul familiei Sărăcilă: utilajul s-a făcut scrum. Marian Sărăcilă ne-a declarat că păgubitul în acest caz ar fi un anume Ilie Asăvoaie - agricultor din Tuzla - care îşi cumpărase de curând tractorul.

tuzla_marian_saracila_04.jpgGabriel Coteanu: „Nu pot să spun că a fost ceva accidental"

Se pare însă, că incendiile auto de la Tuzla nu sunt singulare în zonă. În urmă cu aproximativ o lună, şi la Eforie Sud a fost semnalat un caz asemănător. Flăcările au cuprins, ca din senin, un alt autoturism.

Pentru a afla şi opinia oamenilor legii în legătură cu incidentele din localitate l-am contactat telefonic pe şeful Postului de Poliţie Tuzla, Paraschiv Datcu. Acesta ne-a declarat că sunt mai multe ipoteze legate de incendiul produs la autovehiculul aparţinând lui Doru Sărăcilă. „Este posibil să se fi produs şi un scurtcircuit la instalaţia electrică sau a bubuit perna de aer de la maşină. Ancheta este în curs de desfăşurare. Maşina a fost băgată şi în service, o să fie verificată de un expert şi o să vedem exact despre ce a fost vorba", ne-a declarat Paraschiv Datcu. Şeful de post nu a exclus însă, nici posibilitatea ca incendiul să fi fost provocat.

În ceea ce priveşte incendiul autoturismului de la Eforie, comandantul Poliţiei oraşului, Gabriel Coteanu, ne-a declarat că în acest caz, a existat în mod clar o sursă de foc, dar că ancheta este în desfăşurare, urmând să se stabilească exact împrejurările producerii evenimentului. „A fost o sursă de foc. Nu pot să spun deocamdată că a fost ceva accidental", ne-a declarat comandantul Poliţiei Eforie, arătând că nu exclude nici varianta ca incendiul să fie fost provocat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii