Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul în care a fost condamnat un fost viceprimar din Constanța se va rejudeca în parte. Cine este vizat

ro

14 Jun, 2022 00:00 1219 Marime text
 
  • Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
  • Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
O parte din dosarul în care Marian Sărăcilă, fostul viceprimar din Tuzla, a fost condamnat definitiv (19 noiembrie 2021), la un an de închisoare cu suspendare, se va rejudeca!
 
Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Tot în acest dosar, Ştefan Stanciu a primit un an de închisoare cu suspendare.
 
Hotărârea Curții Supreme privind rejudecarea îl vizează pe Ştefan Stanciu.

Cauza a ajuns la Curtea de Apel Constanța.
 
Iată minuta judecătorilor
 

Detalii soluţie: Admite recursul în casaţie formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Constanţa, împotriva deciziei penale nr. 872/P din 19 noiembrie 2021 pronunţată de Curtea de Apel Constanţa, Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie, în dosarul nr. 2177/254/2013*, privind pe inculpatul Stanciu Ştefan. Casează, în parte, decizia penală recurată şi trimite cauza la Curtea de Apel Constanţa pentru rejudecarea apelului declarat de inculpatul Stanciu Ştefan, numai în ceea ce priveşte individualizarea pedepsei. Menţine celelalte dispoziţii ale deciziei penale recurate. Dispune anularea formelor de executare emise în privinţa inculpatului Stanciu Ştefan în baza sentinţei penale nr. 5 din 07 ianuarie 2020 pronunţată de Tribunalul Constanţa, Secţia penală, în dosarul nr. 2177/254/2013*, definitivă prin decizia penală nr. 872/P din 19 noiembrie 2021 a Curţii de Apel Constanţa, Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie, cu privire la latura penală a cauzei. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea recursului în casaţie rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 160 lei, se suportă din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă.

 
Reamintim că Marian Sărăcilă a fost condamnat pentru infracţiunea de participatie improprie la folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
 
Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Ionel Badiu, fost inspector superior CJ Tulcea, acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA. Când se va pronunța tribunalul
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii