Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:22 28 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri europene Pronunțare amânată în dosarul lui Marian Sărăcilă, fostul viceprimar din Tuzla

ro

17 Jun, 2021 17:52 781 Marime text

 
Curtea de Apel Constanța ar fi trebuit să se pronunțe azi în dosarul în care Marian Sărăcilă, fostul viceprimar din Tuzla a fost condamnat de Tribunalul Constanța, în primă instanță, la un an de închisoare cu suspendare.
 
Marian Sărăcilă a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanța într-un dosar privind fonduri europene,
 
Pronunțarea a fost amânată pentru data de 25 iunie 2021.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Marian Sărăcilă a fost condamnat pentru infracţiunea de participatie improprie la folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
 
De precizat că tot în primă instanță Tribunalul Constanța a încetat procesul penal faţă de Marian Sărăcilă, pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmare intervenirii prescripţiei exctinctive.
 
Tot în prezenta cauză, și tot în primă instanță, a fost condamnat și Ştefan Stanciu, la un an de închisoare cu suspendare, pentru participatie improprie la folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei și pentru infracţiunea de folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
 

Față de Safta Gleaja Tribunalul a încetat procesul penal pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privatată, în formă continuată, întrucât a intervenit prescriptia.
 
Tribunalul a admis acţiunea civilă exercitată de partea civilă Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Judeţean Constanța și l-a obligat pe Saracilă Marian, către partea civilă la plata unor importante sume de bani.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii