Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri europene Punct final în procesul lui Marian Sărăcilă, fostul viceprimar din Tuzla

ro

18 May, 2021 00:00 2883 Marime text
  • Tribunalul Constanța a încetat procesul penal faţă de Marian Sărăcilă, pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmare intervenirii prescripţiei exctinctive.
 
Judecătorii Curții de Apel Constanța au finalizat cercetarea specifică în apelul dosarului în care Marian Sărăcilă, fostul viceprimar din Tuzla, trimis în judecată de procurorii DNA Constanța într-un dosar privind fonduri europene, a fost condamnat de Tribunalul Constanța, în primă instanță, la un an de închisoare cu suspendare.
 
Pronunțarea a fost amânată pentru data de 20 mai 2021.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Marian Sărăcilă a fost condamnat pentru infracţiunea de participatie improprie la folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
 
De precizat că tot în primă instanță Tribunalul Constanța a încetat procesul penal faţă de Marian Sărăcilă, pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmare intervenirii prescripţiei exctinctive.
 
Tot în prezenta cauză, și tot în primă instanță, a fost condamnat și Ştefan Stanciu, la un an de închisoare cu suspendare, pentru participatie improprie la folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei și pentru infracţiunea de folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
 
Față de Safta Gleaja, Tribunalul a încetat procesul penal pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privatată, în formă continuată, întrucât a intervenit prescriptia.
 
De precizat că instanța a admis acţiunea civilă exercitată de partea civilă Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Judeţean Constanța și l-a obligat pe Saracilă Marian, către partea civilă la plata unor importante sume de bani.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Decebal Făgădău și Radu Mazăre, trimiși în judecată de DNA, alături de alți angajați ai Primăriei Constanța. Pronunţare azi!

Închisoare cu executare pentru un fals procuror din Constanța!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii