Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:13 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce averi au candidaţii Partidului România Unită (PRU) la Senat şi la Camera Deputaţilor (documente)

ro

10 Nov, 2016 16:35 2209 Marime text
Pentru alegerile parlamentare din 2016, Partidul România Unită candidează pentru Senat cu şapte persoane: Gheorghe Cristian Darie, Narcis Osman, Marian Cîrnu, Ştefan Maringic, Laurenţiu Ilie, Florin Muscoiu şi Sofia Ciovei.

La Camera Deputaţilor vor candida: Dumitru Bădrăgan, Camelia Khraibani, Doina Sîngeap, Ioan Negrea, Lucia Sărăcilă, Maria Zaharia, Ion Şerban, Constantin Băluţă, Laurenţiu Ion Giurgiu, George Liviu Coman, Costin Crăciun, Ana Maria Jugănaru, Mihai Sorin Răcaru şi Mariana Tătaru.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a postat pe site declaraţiile de avere şi de interese ale celor care doresc să devină parlamentari în perioada 2016-2020.

Gheorghe Cristian Darie deţine, alături de soţia sa, Ruxandra Luminiţa Darie, aproape 30 de terenuri (în Constanţa, Mamaia, Nicolae Bălceascu, Mihail Kogălniceanu şi Dobromir), în suprafaţă totală, potrivit calculelor noastre, de peste 200 de mii de metri pătraţi, dobândite între anii 2000 şi 2014. Gheorghe Cristian Darie mai deţine, tot alături de soţia sa, Ruxandra Luminiţa Darie, trei apartamente în Constanţa, un restaurant în staţiunea Mamaia, precum şi un alt imobil în Nicolae Bălcescu. Familia lui Gheorghe Cristian Darie mai deţine brăţări, cercei, ace de crevată, inele din argint şi aur, dobândite între anii 1975-2009, în valoare de 11.000 de euro, un ceas Piaget de 15.000 de euro, precum şi obiecte decorative/artă/tablouri/obiecte de artă populară românească şi străină dobândite în perioada 1985-2009, în valoare de 15.000 de euro. Gheorghe Cristian Darie a mai consemnat în declaraţia de avere datorii bancare de aproape un milion de euro, cu scadenţa în 2013, precum şi un venit de la Consiliul Judeţean Constanţa, obţinut în calitate de vicepreşedinte, de 71.886 de lei (brut).

În declaraţia de interese, Gheorghe Cristian Darie arată că este membru fondator al Asociaţiei Better Business Bureau România, al Asociaţiei Club Sportiv de Backgammon Constanţa, al Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit Topalu şi asociat în „Asociaţii“ SRL, „General Auto Trading“ SRL, „Valcredi Grup“ SRL, „General Grup“ SRL şi în „Pleisty“ SRL. Gheorghe Cristian Darie a mai făcut parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Sud Est“ pentru Situaţii de Urgenţă şi în Asociaţia Grup Local Dobrogea Nord, ca reprezentant al CJC.     

Narcis Osman are, împreună cu soţia, Mihaela Osman, o casă şi un apartament, în Constanţa, un automobil marca Audi, fabricat în 2009, datorii la BRD de 200.000 de euro şi un depozit bancar de 150.000 de lei. În calitate de reprezentant vânzări la Ţiriac Auto, Narcis Osman a încasat anual salariul de 60.000 de lei. În timp ce soţia sa, administrator la Evolution Studio, a luat 13.000 de lei. Conform propriilor declaraţii, Narcis Osman nu are interese. 

Marian Cîrnu deţine, împreună cu soţia, trei terenuri (două agricole şi unul încadrat la alte categorii de terenuri extravilane, dacă se află în circuitul civil), în suprafaţă totală - potrivit calculelor noastre - de cinci hectare, un apartament în Constanţa, un spaţiu comercial în Năvodari. În declaraţia de avere se mai arată că soţia lui Marian Cîrnu a câştigat 14.400 de lei ca lucrător comercial. Marian Cîrnu a mai trecut în declaraţia de avere suma de 500 de lei din închirieri. Conform propriilor declaraţii, Marian Cîrnu este preşedintele PRU Năvodari. 

Familia lui Ştefan Maringic deţine un apartament în Constanţa şi o casă în Eforie Sud. În declaraţia de avere, Ştefan Maringic a consemnat suma de 53.000 de lei ca venit anual de la Căpitănia Zonală Constanţa, din funcţia de căpitan specialist. Asta în timp ce soţia sa, economist la SC Umex SA, a câştigat 19.800 de lei. Ştefan Maringic face parte din sindicatul ARCA.   

Dumitru Bădrăgan, preşedintele Asociaţiei Demos, vicepreşedintele PRU, deţine un apartament în Bucureşti, trei automobile (VW Polo, Hyndai şi BMW) şi a notat un venit anual de la o casă de avocatură de 125.857 de lei. Asta în timp ce soţia sa, tot avocat, a câştigat 157.453 de lei.  
 
Camelia Khraibani, membru în Colegiul Medicilor din Gorj, deţine: 11 terenuri, dobândite prin cumpărare, moştenire şi donaţie, în perioada 2008 - 2009, în Argeş, Dolj, Covasna şi Ilfov, două apartamente, o casă de locuit, două aotomobile (un VW şi un Audi), precum şi bijuterii şi tablouri în valoare de 10.200 de euro. În 2014, Camelia Khraibani a vândut un spaţiu comercial în Motru pentru suma de 18.000 de lei. Camelia Khraibani are un cont bancar de 36.000 de euro şi un credit de 15.000 de euro, cu scadenţa în acest an. Camelia Khraibani a notat de la Camera Deputaţilor o indemnizaţie de 58.908 lei. Camelia Khraibani este şi membru al Societăţii Europene de Obstetrică - Ginecologie.

Doina Sîngeap, şef staţie peco, vicepreşedintele organizaţiei de femei PRU, are trei terenuri în Năvodari, o casă de locuit, două spaţii comerciale. Doina Sîngeap a consemnat în declaraţia de avere un venit anual de 6.980 de lei.    

Ioan Negrea, managerul SC JFR Invest Bucureşti, are două terenuri intravilane în suprafaţă totală de circa 7.000 de metri pătraţi, în Constanţa şi în Braşov, două maşini (un Mercedes şi un Volvo), bijuterii de 10.000 de euro, datorii de 20.000 de lei. Negrea Ioan a declarat un venit anual de la firma mai sus precizată în valoare de 7.500 de lei, 30.000 de lei de la Casa de Pensii Constanţa, dar şi 14.000 de euro din chirie - Mangalia. 
 
Declaraţiile de avere şi de interese ale candidatului Laurenţiu Ion Gurgu nu se regăsesc pe site-ul ANI.

Ti-a placut articolul?

Comentarii