Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Big Brother pentru soferi si pietoni

ro

27 Jan, 2009 02:46 1452 Marime text

bulevardul_mamaia.jpgÎn colaborare cu Poliţia Rutieră, municipalitatea va decide asupra unui sistem de camere video care să monitorizeze traficul rutier

Mizând pe o relaţie inter-ministerială bună, preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, speră în obţinerea finanţării unor proiecte de interes judeţean, dar şi cu impact naţional. În paralel, el continuă seria transformărilor în Constanţa.

Traficul rutier ridică în continuare probleme municipalităţii, mai ales în perioada sezonului estival. În consecinţă, primarul Constanţei s-a gândit că, pentru fluidizarea traficului pe bulevardul Mamaia, ar trebui desfiinţate spaţiile verzi existente pe mijloc, pentru a crea noi benzi rutiere, iar strada Mircea cel Bătrân va redeveni cu sens unic. De asemenea, Radu Mazăre intenţionează să monteze camere video în intersecţii şi pe bulevarde. Pentru a educa participanţii la traficul rutier, pe unele artere vor fi radare şi se vor fotografia parcările făcute neregulamentar. „Mie nu-mi plac măsurile de coerciţie, dar majoritatea populaţiei spune că ar fi bine", a adăugat edilul. Discuţiile dintre reprezentanţii Primăriei şi cei ai Poliţiei Rutiere au demarat, iar peste trei-patru săptămâni vor analiza modul de funcţionare al mai multor sisteme. Mazăre vrea un sediu pentru poliţiştii care se vor ocupa de coordonarea acestui sistem de camere video.

Bani pe filiera Blaga-Udrea

Deoarece Mazăre şi actualul ministru al Turismului, Elena Udrea, au găsit căi de comunicare eficiente în privinţa dezvoltării turismului, liderul PSD tomitan speră să facă lucruri bune în acest domeniu, chiar cu implicare altor ministere. Astfel, Mazăre a identificat posibilitatea obţinerii de fonduri pentru construcţia de poduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de Vasile Blaga. În acest context, liderul PSD şi-a amintit de proiectul ce viza realizarea podului pe care vrea să-l facă pe drumul dintre Mamaia şi Năvodari, „unde vrem să facem canal cu ecluză în lac". „Dacă ministerul Turismului este de acord şi susţine proiectul împreună cu noi, poate luăm nişte bani să-l facem", a adăugat Radu Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii