Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amendamente pentru sprijinirea fermierilor Mircea Dobre (Pro România) - “Vor beneficia de suspendarea plății ratelor bancare pe o perioadă de până la 18 luni ”

ro

24 Apr, 2020 00:00 3276 Marime text

Deputatul PRO România, Mircea Titus Dobre, Răzvan Filipescu împreună cu ceilalți colegi parlamentari ai partidului, au introdus două amendamente importante pentru completarea OUG 37/2020, privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori, prin care fermierii să fie protejați de efectele devastatoare ale secetei.

Astfel, prin votul final de la Camera Deputaților, fermierii vor beneficia de suspendarea plății ratelor bancare pe o perioadă de până la 18 luni, dar fără a depăși data de 31.10.2021, prin prelungirea corespunzătoare a maturității creditului, fără costuri suplimentare. Facilitățile se acordă exclusiv debitorilor afectați direct sau indirect de toate tipurile de secetă, conform prevederilor ordinului comun nr. 97/63/2020 al Ministrului Afacerilor Interne și Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
„Le mulțumim colegilor din celelalte partide care au fost alături de noi și au votat proiectul de lege. Pentru agricultorii din România am introdus aceste două amendamente esențiale, care ar trebui să fie susținute și votate de toate partidele politice, pentru că nu este vorba despre campanie electorală, ci despre salvarea agriculturii și a oamenilor din acest sector de activitate. De asemenea, rugăm colegii din
celelalte partide, în special din PNL - care au votat  împotrivă, să nu atace la Curtea Constituțională această lege, pentru că nu ar face decât să prelungească agonia fermierilor care oricum au deja foarte multe probleme, în acest moment”, a precizat deputatul PRO România, Mircea Titus Dobre.
PRO România consideră că producătorii agricoli afectați de secetă trebuie să fie ajutați pentru că acum au ajuns în imposibilitatea achitării furnizorilor de inputuri în agricultură.

„Producătorii agricoli, care se confruntă acum cu o lipsă acută de lichidități, trebuie să fie susținuți, ajutați să depășească această perioadă critică. Impactul secetei asupra agriculturii este major, din cauza compromiterii totale sau parțiale a recoltelor însămânțate în toamna anului 2019. Activitatea agricolă reprezintă un domeniu vital pentru economie și pentru întreaga populație a României, iar situația actuală riscă să genereze efecte sociale, pe fondul restrângerii activităților și desfacerii contractelor de muncă în domeniu, care ar putea genera blocaje economice și financiare, cu efecte asupra circulației monetare și a băncilor, dar mai ales efecte directe asupra industriei alimentare românești”, afirmă și  Răzvan Filipescu, membru Pro România.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii