Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:20 21 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aflaţi în protest parlamentar, deputaţii PNL s-au pus pe întrebat şi interpelat cabinetul Ungureanu Premierul şi miniştrii Transporturilor şi Comunicaţiilor, ţintele liberalilor constănţeni

ro

27 Feb, 2012 00:00 1456 Marime text
liberali_-_Gheorghe_Dragomir_05.jpgDeputaţii PNL de Constanţa Gheorghe Dragomir şi Mihai Lupu vor să demonstreze că „greva parlamentară" are şi faţetele ei plăcute şi, pentru că timpul probabil le permite mai mult, au făcut uz de instrumentele democratice puse la dispoziţie de statutul de parlamentar.

Lupu, despre necesitatea suspendării ACTA

Într-o întrebare adresată ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Răzvan Mustea, deputatul Mihai Lupu atenţionează asupra necesităţii suspendării ACTA. Lupu susţine că „semnarea de către România a documentului internaţional ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) a generat numeroase proteste ale utilizatorilor de Internet români". Deputatul constănţean a subliniat în cadrul documentului că metoda utilizată de fostul ministru de resort, Valerian Vreme, de ratificare a acestui document, fără a iniţia o dezbatere publică anterioară semnării lui, este dezaprobată vehement de toţi cei ce vor fi direct afectaţi de acest demers. „Deja, unele ţări europene au decis suspendarea acestui act.
Având în vedere că prevederile acestui document (forma finală, ratificată), reprezintă o greşeală neasumată de fostul Guvern Boc, ce încalcă numeroase drepturi esenţiale ale cetăţenilor, rog, domnule ministru, a mi se preciza, în scris, care este poziţia dumneavoastră în acest sens şi ce măsuri veţi lua în perioada imediat următoare pentru îndreptarea acestei considerabile greşeli", susţine liberalul.

Mihai Lupu.jpg


Strategie urgentă de diminuare a evaziunii fiscale

Într-o interpelare adresată chiar premierului Mihai Răzvan Ungureanu, acelaşi deputat liberal solicită de îndată o strategie urgentă de diminuare a evaziunii fiscale. „Având în vedere faptul că evaziunea fiscală atinge pe zi ce trece proporţii catastrofale, care au influenţe dramatice pentru bugetul ţării, în acest sens, în anul 2011, România ocupând locul al doilea în Uniunea Europeană, 42% dintre sumele taxabile nefiind declarate, vă rog, domnule prim-ministru, să-mi comunicaţi în scris care sunt măsurile urgente pe care le veţi lua în perioada imediat următoare pentru diminuarea considerabilă a acesteia şi dacă aveţi în vedere o strategie pe termen lung privind combaterea evaziunii fiscale, pentru ca rezultatele măsurilor respective să aibă într-adevăr impactul necesar", se arată în interpelarea formulată de Mihai Lupu către premier.

Dragomir, derutat încă de cursa de pe Kogălniceanu

Este deja de notorietate scandalul iscat la începutul lunii, când o cursă specială Constanţa - Otopeni, pusă la dispoziţie de Compania Tarom, i-a dus printre alţi pasageri pe parlamentarii coaliţiei în capitală pentru a participa la învestirea guvernului Ungureanu. Printre pasageri s-au aflat şi doi parlamentari PDL de Constanţa şi Tulcea, şi doi ai minorităţilor. Aeronava a decolat de pe aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. La distanţă de două săptămâni de la eveniment, deputatul Gheorghe Dragomir cere explicaţii pe acest subiect ministrului Transporturilor, Alexandru Nazare, printr-o interpelare. Iată ce spune Dragomir: „Urmare a unor întrebări primite de la mai mulţi locuitori ai judeţului Constanţa, care au fost privaţi de informaţia existenţei unei curse charter puse la dispoziţie de Tarom în data de 7 februarie 2012, vă rog să-mi comunicaţi în scris, prompt şi explicit, următoarele: preţul biletului dus-întors a acoperit costurile cursei în condiţiile îmbarcării a numai jumătate din capacitatea avionului, şi dacă nu, cine suportă restul cheltuielilor? De ce nu s-a mediatizat existenţa acestei curse, fiind ştiut faptul că au existat şi alte solicitări pentru o astfel de cursă", se arată în interpelarea deputatului Dragomir. Reacţia parlamentarului vine ca urmare a faptului că deputaţii şi senatorii opoziţiei nu ar fi ştiut despre acest zbor Tarom către capitală. În aşteptarea răspunsului ministrului Transporturilor, reamintim reacţia Tarom, care la o zi distanţă de acest eveniment susţinea: „S-a decis efectuarea acestei curse speciale pentru a veni în întâmpinarea pasagerilor blocaţi atât în Bucureşti, cât şi în Constanţa, având în vedere că din cauza condiţiilor meteo sunt blocate atât drumurile naţionale, cât şi legăturile feroviare între Constanţa şi Bucureşti, în acest moment neexistând o altă legătură între cele două oraşe", se arată într-un comunicat al Tarom.

Ti-a placut articolul?

Comentarii