Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:19 22 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actorii Iniţiativei Civice de Centru Dreapta Cine vrea la braţul lui MRU?! (galerie foto)

ro

17 Jul, 2012 01:00 2042 Marime text

cap_9.jpgFostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu a lansat la începutul acestei luni Iniţiativa Civică de Centru Dreapta (ICCD), văzută ca o alianţă electorală de centru-dreapta, care să unifice partide, asociaţii civice şi simpli cetăţeni şi al cărei scop este să lupte „împotriva unei forţe politice uzurpatoare", şi anume USL.

 Fostul premier doreşte ca Iniţiativa Civică de Centru Dreapta să devină o platformă pentru toţi cei care cred în statul de drept. Iniţiativa Civică de Centru Dreapta doreşte să îi strângă pe toţi cei care consideră că valorile fundamentale ale statului de drept, valorile fundamentale pe care se bazează o politică naţională, reală, onestă, cinstită, îndreptată spre binele public, că toate acestea pot fi apărate din interiorul unei asociaţii de cetăţeni care sunt mânaţi de un singur gând, şi anume că pot să facă din această ţară o ţară bună, pe măsura aşteptărilor noastre. „Majoritatea de care s-a tot vorbit în ultimul timp, cei care şi-au clădit cariere pe competenţe, pe merit, cei care doresc ca în această ţară să fie lege, să fie ordine sunt bine veniţi în asociaţie", a afirmat Ungureanu. El a susţinut că a venit timpul ca lucrurile să se schimbe fundamental în România, iar acest lucru se poate face prin renunţarea la tăcere şi prin transformarea bunului simţ în armă politică.

ICCD, atractivă pentru oameni politici şi nu numai

La lansarea ICCD, mulţi au fost cei care au salutat, fie şi din mers proiectul. Unii şi l-au asumat direct, cum a fost cazul liderului local al PDL, Christian Gigi Chiru, care afirma că, cel mai probabil, formaţiunea lui Ungureanu va colabora cu PDL şi se va naşte în jurul acesteia. Între timp au apărut mai mulţi doritori sau cel puţini interesaţi de această nouă formaţiune care s-ar putea constitui în partid politic până la alegerile legislative din toamnă. Printre cei confirmaţi sau mai degrabă aflaţi încă în umbră îi regăsim pe doi dintre foştii prefecţi ai judeţului, Dănuţ Culeţu, actualmente membru simpatizant PNL, şi Claudiu Iorga Palaz, ex-membru UNPR, pe preşedintele organizaţiei de pensionari a PDL, Eugen Cojocaru, sau pe Paul Brânză, fost prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PDL.

Contactaţi telefonic, Claudiu Palaz a afirmat că „va face anunţul de presă în momentul în care va concretiza un viitor proiect politic", în timp ce Dănuţ Culeţu se declară deschis unei susţineri pentru acest proiect civic: „Clasa politică trebuie să se restructureze şi nu există decât o soluţie - să dispară cei existenţi şi să apară alţii. Cred că merită să mă implic în procesul de schimbare a clasei politice, dar până acum nu au existat decât discuţii în cercul meu de apropiaţi, nu am intrat în nicio negociere oficială, nici nu ştiu cum aţi aflat", a comentat Culeţu. De numele lui Paul Brânză s-ar putea lega noua construcţie politică, dată fiind apropierea acestuia de mediul prezidenţial şi depărtarea certă de actuala conducere locală a PDL Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii