Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

15 august, termenul de depunere a candidaturilor pentru parlamentare Nu e nimeni deputat sau senator de drept în PDL

ro

18 Jul, 2012 01:56 1687 Marime text
parlamentari_Maria_Stavrositu_002.jpgDacă în cadrul USL, conform protocolului, parlamentarii în funcţie urmează să-şi păstreze în linii mari colegiile şi să candideze pentru un nou mandat în toamnă, la PDL regulile par să fie altele. Secretarul general al organizaţiei judeţene, Florin Gheorghe, a precizat: „În PDL, nimeni nu este deputat sau senator de drept. Actualii parlamentari îşi vor prezenta activitatea, iar Consiliul de Coordonare Judeţean va decide dacă merită sau nu să mai candideze pentru un nou mandat. Dacă nu vor întruni voturile de susţinere ale colegilor, nu trebuie să se supere nimeni, ne strângem mâinile şi mergem mai departe".

Acesta a mai adăugat că imediat după referendum va fi deschisă sesiunea de depunere a candidaturilor, care urmează să se finalizeze la jumătate lunii august. „Competiţia este deschisă pentru fiecare coleg, cine primeşte vot de susţinere merge în alegeri, cine nu, rămâne în echipă şi face campanie sau dacă nu doreşte, pleacă, e simplu", a conchis Florin Gheorghe.

În actualul context, deputatul Maria Stavrositu pare să fi pierdut declarativ sprijinul organizaţiei pentru a candida pentru un nou mandat, aceasta nemaifăcând parte din echipa de conducere a organizaţiei. O postură similară are şi deputatul Zanfir Iorguş, care a câştigat alegerile locale la Mangalia într-o primă fază, iar după anularea scrutinului s-a văzut învins la puncte de candidatul independent susţinut de USL, Radu Cristian.

Preşedintele organizaţiei judeţene, Christian Gigi Chiru, nu a anunţat dacă va intra în competiţia parlamentarelor, însă mai mulţi democrat-liberal dau ca sigură candidatura acestuia pentru un colegiu din municipiul Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii