Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Are aviz „Nato Cosmic Top Secret” Totul despre şeful anchetatorilor lui Nicuşor Constantinescu (document)

ro

24 Mar, 2014 00:00 4750 Marime text
Şeful procurorilor care îl cercetează pe şeful CJC este, conform propriilor declaraţii, autorizat conform Legii nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate - nivel de secretizare, respectiv „strict secret de importanţă deosebită” (echivalent Nato Cosmic Top Secret)
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), se va afla, cel mai probabil, săptămâna aceasta, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti. Motivul? Procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din Direcţia Naţională Anticorupţie, care îl cercetează penal pe şeful CJC, au atacat decizia Tribunalului Bucureşti, instanţă care, săptămâna trecută, a respins propunerea de arestare preventivă formulată pe numele lui Nicuşor Constantinescu. În continuare, ZIUA de Constanţa îl prezintă pe şeful procurorilor care îl anchetează pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Conform DNA, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie este condusă de Constantin Claudiu Dumitrescu, fostul şef al Departamentului pentru lupta antifraudă - DLAF. Dumitrescu a primit, de la preşedintele României, Traian Băsescu, diploma „Meritul Judiciar” pentru merite deosebite în activitate. Mai mult decât atât, magistratul a fost premiat de către procurorul general al României pentru rezultate deosebite obţinute în perioada 2008 - 2009.
 
După cum arătam şi mai sus, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, este cercetat de procurorii DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie. Potrivit evidenţei procurorilor numiţi şi delegaţi în funcţii de conducere în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Constantin Claudiu Dumitrescu, născut la data de 18 iulie 1971, a fost numit şeful secţiei mai sus precizate la data de 23 iulie 2013, prin decretul preşedintelui României nr. 706/2013. Dumitrescu a fost şef al Serviciului de combatere a infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei din structura centrală a DNA. Din luna august 2010, Constantin Claudiu Dumitrescu a fost detaşat, prin hotărârea nr. 1 din 5 ianuarie 2011 a Consiliului Superior al Magistraturii, în funcţia de şef al Departamentului pentru Luptă Antifraudă - DLAF. Magistratul, în calitate de şef al departamentului, a asigurat, sprijinit şi coordonat, după caz, îndeplinirea obligaţiilor care revin României cu privire la protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene. Ca şef al Departamentului, a fost persoana de contact cu Oficiul European de Luptă Antifraudă - OLAF din cadrul Comisiei Europene. În numele Guvernului României, Dumitrescu a iniţiat şi promovat în cadrul comisiilor parlamentare şi în plenul celor două camere ale Parlamentului Legea nr. 61/2011 privind organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru lupta antifraudă - DLAF. De asemenea, în aceeaşi calitate, a înfiinţat şi condus Serviciul naţional de coordonare a luptei antifraudă. De menţionat că Dumitrescu a fost procuror de legătură cu Oficiul European de Luptă Antifraudă al Comisiei Europene, iar în perioada anilor 2000 a lucrat în Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, dar şi în Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia. Şeful Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie este autorizat, conform Legii nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate-nivel de secretizare, respectiv strict secret de importanţă deosebită (echivalent Nato Cosmic Top Secret). Conform declaraţiei de avere completate la data de 20 august 2013, Constantin Claudiu Dumitrescu nu are terenuri, deţine împreună cu soţia sa două apartamente (în Câmpina şi în Sinaia) și conduce un autoturism marca Peugeot. Procurorul are şi bani în bancă, respectiv 21.850 de euro şi aproape 30.000 de lei. Fără datorii, Dumitrescu a consemnat în rubrica destinată salariului suma de 117.696 de lei (aici fiind incluse şi drepturi salariale restante).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • caineanuion 29 Mar, 2014 07:43 Este intr-adevar un foarte bun profesionist si tocmai de aceea mafia din Constanta a turbat!
  • ion 25 Mar, 2014 14:38 O cariera de invidiat,felicitari...dar acum nu mai cred in victoria lui.