Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu „Azi am fost citat, atât eu cât şi mai mulţi colegi din CJC, fiind acuzaţi de asociere în vederea constituirii de grup infracţional”

ro

04 Apr, 2014 13:48 3300 Marime text
Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa au extins  cercetările penale în dosarul în care şeful CJC este cercetat  penal. „Azi, la ora 10, am fost citat, atât eu cât şi mai mulţi colegi din CJC, fiind acuzaţi de asociere în vedea constituirii de grup infracţional”, a susţinut şeful CJC. Conform lui Nicuşor Constantinescu, în acest dosar sunt cercetaţi: Felicia Tăicuţu, director general al Direcţiei Buget-Finanţe din CJC, Ionuţ Ţiţimeaua, şeful Serviciul Administraţiei Publică Locală, tot din cadrul CJC, Simion Lucian, şef serviciu CJC. Constantin Vlăduca, consilier în cadrul CJC, Cenuşă Titi, arhitectul şef al CJC şi Adrian Gâmbuţeanu, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa. Conform surselor noastre în acest dosar a fost calzulat un prejudiciu de circa 30 de milioane de lei.

„Azi am aflat că azi a fost extinsă urmărire penală. Am să prezint şi hotărârile de consiliu judeţean la care fac referire: împăduriri, perdele forestiere, programul de protejare a drumurilor cu perdele forestiere, caravana estivală, achiziţia pentru medicii aduşi la la Spitalul Judeţean Constanţa. L-am întrebat azi de domnul procuror Bodean (nr. Andrei Bodean): «Ce să fac eu acuma? Să dau afară medicii din apartamente». Abia i-am adus din Europa cu mari dificultăţi şi cu mari cheltuieli ca să deservească sănătatea judeţului Constanţa. Să-i dau afară că aşa consideră DNA? De când îşi permite Direcţia naţională Anticorupţie să stabilească oportunitatea achiziţiei unor locuinţe de serviciu pentru  medici. Acesta este atributul exclusiv al CJC. Dacă nu aş fi dus la îndeplinire şi dacă nu aş fi achiziţionat apartamentele eram vinovat de neglijenţă în serviciu, nu de auz în serviciu. Ce folos mi-am făcut mie luând pentru CJC 25 de apartamente pentru medici. De asemenea suntem acuzaţi de spălare de bani în achiziţia unui pod la UAT Lipniţa. Este vorba despre un pod pe care noi, Consiliul Judeţean Constanţa, l-am cumpărat la licitaţie publică acum câţiva ani pentru a putea accesa fonduri europene pentru porturi de agrement şi pescuit. Este vorba despre o pasarelă de acostare care, înainte să deservească cariera de la Urluia, era abandonată. Acolo va fi un port al Dobrogei, al judeţului Constanţa. Este un alt capăt de acuzare în acest dosar”, a mai spus şeful CJC.

În acest dosar, numărul inculpaţilor este 17 (atât persoane fizice cât şi juridice)

„Se mai poate lucra în condiţii normale în România cu 214 zile înainte de alegeri în folosul cetăţenilor când săracii funcţionari publici sunt hăituiţi de DNA? Se mai poate lucra în condiţiile acestea, când sunt chemaţi la DNA oameni care muncesc pe salarii de mizerie? Nici armata sovietică, atunci când a intrat în România nu a luat atâtea documente. Doar pentru un dosar am fost puşi să le predăm 50 de bibliorafturi de documente. Este o stare de război între DNA România şi administraţiile publice locale din România“, s-a arătat indignat preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii