Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicepreşedintele Marcu, promovat la Curtea Supremă Preşedintele Curţii de Apel Constanţa face echipă cu judecătoarea Adriana Ispas

ro

06 Jan, 2020 00:00 2131 Marime text

Promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecătoarei Eleni Cristina Marcu, fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa, a adus schimbări în organizarea instanţei. Concret, au fost afectate completurile din care magistratul făcea parte sau pe care le prezida. În acest sens, în anumite completuri, locul său a fost luat de preşedintele instanţei, judecătorul Marius Cristian Epure, care astfel va face echipă cu judecătoarea Adriana Ispas, cel de-al doilea vicepreşedinte al instanţei.
 
Înainte de a părăsi Curtea de Apel, Eleni Cristina Marcu a prezidat una din ultimele şedinţe ale Colegiului de Conducere al instanţei, în calitatea sa de vicepreşedinte. Este vorba despre întâlnirea în care s-a decis modificarea completurilor de judecată din care aceasta făcea parte.
 
Potrivit deciziei Colegiului de Conducere, începând cu data de astăzi se desfiinţează completul C3 Contestaţii al Curţii de Apel Constanţa, din care făceau parte judecătoarele Eleni Cristina Marcu şi Adriana Ispas.
Totodată, au mai fost desfiinţate completul de judecător de cameră preliminară şi primă instanţă specializat în soluţionarea cauzelor pentru minori (stadiu procesual Fond) C8 CP şi PI specializat minori şi, respectiv, completul de judecător de cameră preliminară şi primă instanţă specializat în soluţionarea cauzelor de corupţie (stadiu procesual Fond) C8CP şi PI specializat corupţie. Ambele completuri specializate erau în compunere de judecător unic, fiind prezidate de Eleni Cristina Marcu.
 
În acelaşi sens, a fost desfiinţat şi completul de judecător de cameră preliminară şi primă instanţă (stadiu procesual Fond) C8 CP şi PI, precum şi completul de judecător de drepturi şi libertăţi (stadiu procesual Fond) C8 JDL.
 

Înlocuită în completurile de apel şi de recurs

 
În ce priveşte completurile de apel şi de recurs din care făcea parte fostul vicepreşedinte al instanţei, componenţa acestora a fost modificată după cum urmează: completurile C3A şi C3A minori, compuse din judecătoarele Eleni Cristina Marcu şi Adriana Ispas vor fi formate din magistraţii Marius Cristian Epure şi Adriana Ispas.
 
Completurile de apel formate din trei judecători din care făcea parte şi vicepreşedintele ce a promovat la Curtea Supremă se vor modifica astfel: C3A (3), respectiv C3A (3) minori vor fi formate din magistraţii Adriana Ispas – Raluca Georgeta Ceauşu – Georgiana Anghel-Tudor, locul judecătoarei Eleni Cristina Marcu în complet fiind luat de magistratul Raluca Georgeta Ceauşu.
 
Nu în ultimul rând, completul de recurs din care făcea parte Eleni Cristina Marcu va avea o nouă componenţă. C3 Recurs va fi format din Adriana Ispas – Raluca Georgeta Ceauşu – Georgiana Anghel-Tudor, şi aici locul judecătoarei Marcu fiind luat de magistratul Ceauşu.
 
După cum am menţionat, modificările în componenţa completelor au fost necesare ca urmare a faptului că judecătoarea Eleni Cristina Marcu a fost promovată judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, în urma concursului susţinut în acest sens.
 
Citeşte şi:
 
Judecătorul Epure, respins la interviul pentru Curtea Supremă. A fost admisă colega sa, judecătoarea Eleni Cristina Marcu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii