Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:34 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce judecător din Constanța vrea să plece la Curtea Supremă

ro

21 Sep, 2021 00:00 1089 Marime text
  • Magistratul constănțean Adriana Ispas, din cadrul Secției penale a Curții de Apel Constanța și, totodată, fost vicepreședinte al Curții, concurează pentru un post în cadrul Secției penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
  • În ultimii doi ani, doi judecători din cadrul Curții de Apel Constanța au promovat la Înalta Curte, magistrații Eleni Cristina Marcu și, respectiv, Beatrice Mariș.
  • În ambele sesiuni, printre candidați s-a aflat și magistratul Marius Cristian Epure, președintele Curții de Apel Constanța, care, însă, nu este prezent în actuala sesiune.
 
Înalta Curte de Casație și Justiție a României organizează concurs pentru promovarea judecătorilor la instanța supremă din țară.
 
Printre judecătorii care s-au înscris în cadrul sesiunii de examinare de anul acesta se numără și magistratul constănțean Adriana Ispas, din cadrul Secției penale a Curții de Apel Constanța și, totodată, fost vicepreședinte al Curții.
 
Amintim că, în ultimii doi ani, doi judecători din cadrul Curții de Apel Constanța au promovat la Înalta Curte, fiind vorba despre magistratul Eleni Cristina Marcu, din cadrul Secției penale – vicepreședinte al Curții de Apel, dar și despre magistratul Beatrice Mariș, din cadrul Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal a Curții.
 
În ambele sesiuni, printre candidați s-a aflat și magistratul Marius Cristian Epure, președintele Curții de Apel Constanța.
 
În cadrul sesiunii actuale, însă, judecătorul Marius Cristian Epure nu este prezent.
 
În ce privește concursul, în perioada imediat următoare se vor stabili criteriile de selecție și va avea loc selecția efectivă a celor 30 de lucrări ce vor fi analizate în cazul fiecărui candidat.
 
Aceste lucrări vor fi evaluate de către comisia de examinare în perioada 23 noiembrie – 7 decembrie 2021, urmând ca, după 22 decembrie 2021 să aibă loc susținerea interviului și publicarea rezultatelor finale.
 
La Secția penală, pentru care s-a înscris magistratul constănțean Adriana Ispas, sunt disponibile în total patru posturi.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Judecător de la Curtea de Apel Constanța admis la interviul pentru Curtea Supremă!
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii