Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde în instanță pentru blocul de cinci etaje de pe strada Primăverii, din Constanța! A doua oară

ro

07 Jul, 2021 00:00 1760 Marime text
  • Este vorba despre dosarul cu numărul 5080/118/2018*, trimis la rejudecare de Curtea de Apel Constanța, după ce Tribunalul, în primă instanță, hotărâse respingerea acțiunii ca tardivă.
  • Magistrații Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, în completul prezidat de magistratul Anca Ramona Pârlățeanu, au decis, în urmă cu doar câteva zile, să respingă acțiunea promovată de vecinii viitorului bloc.
  • Aceștia cereau anularea hotărârilor de consiliu local ce stau la baza construirii blocului.
  • Decizia Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.
 
Blocul de cinci etaje pe care dezvoltatorul Black Sea Design Concept SRL îl ridică pe strada Pirmăverii, din Constanța, a primit, din nou, undă verde de la judecători.
 
Magistrații Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, în completul prezidat de magistratul Anca Ramona Pârlățeanu, au decis, în urmă cu doar câteva zile, să respingă acțiunea promovată de vecinii viitorului bloc.
 
Este vorba despre dosarul cu numărul 5080/118/2018*, trimis la rejudecare de Curtea de Apel Constanța, după ce Tribunalul, în primă instanță, hotărâse respingerea acțiunii ca tardivă.
 
Prin noua decizie a Tribunalului Constanța, cu numărul 1214/2021, instanța a respins excepția lipsei calității procesuale active.
 

Acțiunea, „neîntemeiată“

 
În continuare, potrivit minutei deciziei, instanța „respinge acțiunea ca neîntemeiată“, iar reclamanții au fost obligați să achite Consiliului Local al Municipiului Constanța cheltuieli de judecată în sumă de 1029,97 de lei.
 
Hotărârea nr. 1214/2021 a Tribunalului Constanța este supusă recursului, acesta putând fi declarat în termen de 15 zile de la comunicare.
 
Amintim aici că, inițial, Tribunalul Constanța hotărâse să respingă acțiunea locuitorilor din zonă care încercau să blocheze ridicarea noului bloc, considerând că a fost introdusă prea târziu. Totuși, lucrurile s-au schimbat radical în toamna anului trecut, când Curtea de Apel Constanța a trimis dosarul înapoi, pentru rejudecare.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, mai mulţi locuitori de pe strada Primăverii, dar și Prefectul Constanţei, au dat în judecată în 2018 Consiliul Local Constanţa. Reclamanţii le cereau judecătorilor să anuleze două hotărâri de consiliu local ce stau la baza ridicării unui posibil nou bloc în zonă.
 

Ce au solicitat oamenii

 
Concret, oamenii cereau anularea HCLM 546/2004 şi, respectiv, a HCLM 268/2008. În baza celor două acte contestate în instanţă, investitorul actual, SC Black Sea Design Concept SRL, intenţionează să ridice un imobil 2S+P+5E+ terasă circulabilă – locuire colectivă, pe strada Primăverii.
 
Alături de Prefectul Judeţului Constanţa, reclamanţi în cauză mai sunt Elena Vasile, Violeta Cocârţă, Nica Butcaru, Spasia Barde, Adriana Laura Damgalin, Gina Nicolescu, Adrian Nicolescu, Cătălin Nicolescu şi Laura Cezara Nicolescu. De partea cealaltă a baricadei se situează Consiliul Local Constanţa, în calitate de pârât, dar şi SC Black Sea Design Concept SRL, care a făcut cerere de intervenţie în dosar, alături de Consiliul Local.
 
Terenul pe care se doreşte ridicarea imobilului cu pricina provine, aşa cum arătam în ediţiile anterioare, din retrocedări. Concret, în HCLM 546/2004 sunt menţionaţi ca proprietari Sorin Plăcintescu şi Creta Danda pentru lotul 1, iar pentru lotul 2 sunt menţionaţi proprietarii Georgică Giurgiucanu, Maria Măriuţă, Cristian Borcea, SC Habitat şi Ambient SA şi Mihai Camboianu.
 
Ca o paranteză, la ora actuală, proprietarii din 2004 ai lotului 2 au fost condamnaţi definitiv în dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Până la condamnarea finală a acestora, însă, HCLM 268/2008 menţiona ca proprietari pentru lotul 2 al terenului de la adresa respectivă SC Corsa Company SRL.
 
În cele din urmă, suprafaţa a ajuns la SC Black Sea Design Concept SRL care, aşa cum am menţionat mai sus, are în plan să investească într-un imobil cu cinci etaje şi terasă circulabilă.
 
Dacă se va declara recurs în cauză, dosarul va ajunge, din nou, pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Acțiunea nu era tardivă
De ce au decis magistrații rejudecarea procesului pentru blocul de cinci etaje de pe strada Primăverii

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii