Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Blocul cu cinci etaje, de pe strada Primăverii, din Constanța, revine în atenția judecătorilor

ro

26 Oct, 2020 00:00 3059 Marime text
  • Mâine, de la ora 11.00, magistrații vor redeschide dosarul în care se solicită anularea actelor municipalității în baza cărora blocul se poate ridica.
  • Curtea de Apel Constanța a decis rejudecarea cazului, așa încât dosarul s-a întors acum pe rolul Tribunalului Constanța.

Blocul cu cinci etaje, de pe strada Primăverii, din Constanța, revine în atenția judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanța.

Mâine, de la ora 11.00, magistrații vor redeschide dosarul în care se solicită anularea actelor municipalității în baza cărora blocul se poate ridica.
 

S-a decis rejudecarea

Așa cum arătam în edițiile anterioare, este vorba despre o investiție a Black Sea Design Concept SRL.

Inițial, instanța Tribunalului Constanța hotărâse că acțiunea prin care se cerea anularea actelor a fost introdusă prea târziu, astfel că a respins-o, ca tardivă.

Ulterior, însă, Curtea de Apel Constanța a decis rejudecarea cazului, așa încât dosarul s-a întors acum pe rolul Tribunalului Constanța.

Așa cum arătam în edițiile anterioare, mai mulţi locuitori de pe strada Primăverii, dar și Prefectul Constanţei, au dat în judecată în 2018 Consiliul Local Constanţa. Reclamanţii le cereau judecătorilor să anuleze două hotărâri de consiliu local ce stau la baza ridicării unui posibil nou bloc în zonă.

Concret, oamenii cereau anularea HCLM 546/2004 şi, respectiv, a HCLM 268/2008. În baza celor două acte contestate în instanţă, investitorul actual, SC Black Sea Design Concept SRL, intenţionează să ridice un imobil 2S+P+5E+ terasă circulabilă – locuire colectivă, pe strada Primăverii.
 

Povestea terenului

Alături de Prefectul Judeţului Constanţa, reclamanţi în cauză mai sunt Elena Vasile, Violeta Cocârţă, Nica Butcaru, Spasia Barde, Adriana Laura Damgalin, Gina Nicolescu, Adrian Nicolescu, Cătălin Nicolescu şi Laura Cezara Nicolescu. De partea cealaltă a baricadei se situează Consiliul Local Constanţa, în calitate de pârât, dar şi SC Black Sea Design Concept SRL, care a făcut cerere de intervenţie în dosar, alături de Consiliul Local.

Terenul pe care se doreşte ridicarea imobilului cu pricina provine, aşa cum arătam în ediţiile anterioare, din retrocedări.

În HCLM 546/2004 sunt menţionaţi ca proprietari Sorin Plăcintescu şi Creta Danda pentru lotul 1, iar pentru lotul 2 sunt menţionaţi proprietarii Georgică Giurgiucanu, Maria Măriuţă, Cristian Borcea, SC Habitat şi Ambient SA şi Mihai Camboianu. Ca o paranteză, la ora actuală, proprietarii din 2004 ai lotului 2 au fost condamnaţi definitiv în dosarul Retrocedărilor din Constanţa.

Până la condamnarea finală a acestora, însă, HCLM 268/2008 menţiona ca proprietari pentru lotul 2 al terenului de la adresa respectivă SC Corsa Company SRL.

În cele din urmă, suprafaţa a ajuns la SC Black Sea Design Concept SRL care, aşa cum am menţionat mai sus, are în plan să investească într-un imobil cu cinci etaje şi terasă circulabilă.

Primul termen în rejudecare s-a desfășurat în luna septembrie, când instanța a stabilit o nouă înfățișare pe data de 27 octombrie 2020, „pentru ca pârâții să ia la cunoștință de înscrisul nou depus de reclamanți“.


Citește și:

Bloc nou, de șapte etaje, în Faleză Nord. Judecătorii de la Curtea de Apel au luat o decizie definitivă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii