Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă din Constanța vrea să ridice un bloc de cinci etaje pe strada Primăverii. Ar putea avea patru subsoluri

ro

11 Apr, 2023 00:00 3586 Marime text
  • Certificatul de urbanism a fost eliberat recent de Primăria Constanța
 
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru firma Black Sea Concept SRL care dorește să investească în municipiul Constanța.
 
Astfel, prin CU 1075 din data de 6 aprilie 2023, pe strada Primăverii nr. 59A, din municipiul Constanța, investitorii de la Black Sea Concept SRL dorește să construiască un imobil (două tronsoane) 4S+P+5E+Terasă circulabilă. Documentul este valabil 12 luni.


 
Amintim că în 2018, pe strada Primăverii nr. 59A au început lucrările de deviere a unei conducte de apă, în vederea construirii unui bloc de cinci etaje de către Black Sea Design Concept SRL. Pe data de 2 aprilie 2018, Primăria Constanţa a emis Autorizaţia de construire nr. 370, pentru „Deviere conductă apă“, beneficiar Black Sea Design Concept SRL.
 
Reamintim că SC Black Sea Design SRL a depus în iunie 2013, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, proiectul „Construire imobil P +5 etaje, locuinţe colective“, care urma să fie ridicat în municipiul Constanţa, tot pe strada Primăverii. Investitorul era la acea dată SC Lux et Veritas. În anul 2013, municipalitatea a emis Certificatul de urbanism nr. 1484 pentru Black Sea Design Concept SRL, prin investitor Lux et Veritas SRL. Potrivit documentului, pe strada Primăverii nr. 59A urma să fie ridicat in imobil P+5 etaje, cu destinaţia de locuinţe colective.
 
Așa cum se vede în imagina proiectului din urmă cu câțiva ani, se avea în vedere doar două subsoluri, însă în proiectul depus pentru certificare apar patru. Mai mult, o parte din balcoane vor veni aproximativ deasupra trotuarului care străbate strada Primăverii.


 

Despre proiectul imobiliar Primaverii 59A

 
Așa cum se arăta în edițiile anterioare, Black Sea Design Concept dezvoltă proiectul imobiliar din Constanța, pe strada Primăverii 59A.
 
Black Sea Design Concept SRL a cumpărat terenul în suprafață de 917,89 mp,  parte din terenul în suprafață totală de 1253,89 mp (lotul 2) , strada Primăverii 59A, de la Corsa Company SRL (sursa Decizia 1214/18.06.2021 Tribunalul Constanța).
 
 

Despre Black Sea Design Concept SRL

 
Societatea s-a înființat în București, în august 2007, de către asociat unic și administrator  Belinsca Victorița, cu activitate declarată Dezvoltare imobiliară.

 
Belinsca Victorița, așa cum arată Mof. 6374/12.112008, se retrage din societate și cesionează către două companii care preiau în procente egale, respectiv Dame Holdings B.V. LTD (50%)  reprezentată de Melih Ozgur (care va deține și calitatea de administrator), cu sediul în Amsterdam, Olanda și Trimbia Consultants Limited (50%), reprezentată de Caraivan Mihai (care va deține și calitatea de administrator), cu sediul social  Limassol, Cipru.

 
La sfârșitul anului 2010, cele două companii din Cipru și Olanda se retrag, Trimbia Consultants Limited din Limassol, Cipru cesionează câte 25% către Tarakci Binali (cetățean turc cu reședință temporară în Constanța)  și Sultana Bolboceanu, iar Dame Holdings B.V. LTD cu sediul în Amsterdam, Olanda cesionează câte 25% către cetățenii turci Melih Ozgur și David Yaes.

 
Totodată, se revocă din funcția de administrator Caraivan Mihai și se numește administrator, pe perioadă nelimitată, asociatul Tarakci Binali.
 

Societatea Black Sea Design Concept SRL, prin cei patru asociați, decide schimbarea sediului social din București în Constanța (7.09.2011) , și, în același timp, Tarakci Binali cesionează o parte din capitalul său către David Yaes și este revocat din funcția de administrator, care va fi preluată de către Melih Ozgur.
 
Componența procentelor se schimbă în societate astfel: David Yaes deține 35%, Melih Ozgur 25%, Sultana Bolboceanu 25% și Tarkci Binali rămâne cu 15%. În continuare, societatea Black Sea Design Concept SRL cooptează în mai 2017 pe Panait Cristian-Gabriel, care va achita 128.000 euro contravaloarea părților sociale deținute de către Sultana Bolboceanu (care se va retrage din calitatea de asociat), iar Panait va deține 25% din capitalul social.

 
În aceeași adunare generală, Tarakci Binali cesionează părțile sociale cu titlu gratuit către Melih Ozgur și se retrage din societate. Astfel, societatea va avea trei asociați, iar capitalul social este distribuit 40%  Melih Ozgur, David Yaes 35% și Panait Cristian-Gabriel 25%.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Asociat nou în firma Sofra Turkish Restaurant Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii