Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au decis stoparea investiției Black Sea Design Concept de lângă stadionul Gheorghe Hagi

ro

10 Apr, 2019 00:00 3609 Marime text
În toamna anului trecut, mai mulți locuitori de pe strada Primăverii își strigau nemulțumirile și în justiție și au solicitat magistraților suspendarea HCL-urilor și a investiției din zona stadionului Gheorghe Hagi.
 
Inițial, judecătorii din cadrul Tribunalului Constanța s-au pronunțat în dosarul 5081/118/2018, cauză în care mai mulți locuitori de pe strada Primăverii au solicitat suspendarea executării actelor administrative HCLM nr.546/23.12.2004, respectiv 268/09.05.2008. Așa cum menționam și în materialele anterioare legate de această afacere imobiliară, despre care puteți afla mai multe accesând link-urile de la finalul articolului, actele administrative menționate mai sus au stat la baza imobilului (două tronsoane) 2S+P+5E + terasă circulabilă - locuire colectivă, strada Primăverii nr. 59A, al cărui beneficiar este SC Black Sea Design Concept SRL.

Magistrații Secției de contencios administrativ și fiscal din Tribunalul Constanța au respins cererea de suspendare a executării HCLM 546/2004 și HCLM 268/2008. Totodată, instanța a admis cererea de intervenție în interes alăturat pârâtului formulată de SC Black Sea Design Concept SRL.

Nemulțumiți de decizia Tribunalului Constanța, reclamanții (locuitori de pe strada Primăverii) au formulat o contestație, aceasta fiind trimisă spre soluționare Curții de Apel Constanța. Recursul a fost admis și magistrații au decis pe 8 aprilie 2019, potrivit soluției pe scurt: „Admite recursul. Casează în tot sentința recurată și rejudecând: Admite cererea. Suspendă executarea HCL nr. 546/23.12.2004 și nr. 268/09.05.2008, până la soluționarea definitivă a acțiunii în anulare a acestor acte. Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenție în interes alăturat pârâtului, formulată de Black Sea Design Concept SRL. Obligă intimații la plata către recurenți a sumei de 2.580 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, 08.04.2019.”

Într-un alt dosar, 5080/118/2018, tot locuitorii de pe strada Primăverii au solicitat anularea executării actelor administrative HCLM nr. 546/23.12.2004, respectiv 268/09.05.2008. Nu există o soluție definitivă în cel de-al doilea dosar.
 
Vă reamintim că, în vara anului trecut, Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanța a luat în discuție, în luna iunie a.c., solicitarea de avizare a documentației faza AC - construire imobil (două tronsoane) 2S+P+5E+ terasă circulabilă - locuire colectivă, strada Primăverii nr. 59A, beneficiar - SC Black Sea Design Concept SRL.

Tot în acea perioadă, pe strada Primăverii nr. 59A s-au derulat lucrările de deviere a unei conducte de apă, în vederea construirii unui bloc de cinci etaje de către Black Sea Design Concept SRL, după ce, pe data de 2 aprilie, Primăria Constanța a emis autorizația de construire nr. 370, pentru „Deviere conductă apă“, beneficiar Black Sea Design Concept SRL. Societatea care construiește a solicitat Primăriei Constanța și a obținut, anul trecut, certificatul de urbanism nr. 399 pentru „Construire imobil (două tronsoane) P+5e+terasă circulabilă“, pe strada Primăverii nr. 59A.

Așa cum arătam în edițiile anterioare, SC Black Sea Design SRL a depus încă din iunie 2013, la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, proiectul „Construire imobil P +5 etaje, locuințe colective“, care urma să fie ridicat în municipiul Constanța, tot pe strada Primăverii. Investitorul era la acea dată SC Lux et Veritas. În anul 2013, municipalitatea a emis certificatul de urbanism nr. 1484 pentru Black Sea Design Concept SRL, prin investitor Lux Veritas SRL.
 
Potrivit documentului, pe strada Primăverii nr. 59A urma să fie ridicat in imobil P+5 etaje, cu destinația de locuințe colective. Planul Urbanistic de Detaliu, obținut inițial în 2004 (P + 5 + spălătorie auto), a fost modificat în 2008 în P+5 și terasă circulabilă, 2 tronsoane. La o primă estimare, a fost distrus un spațiu verde de vreo 200 mp. O nimica toată, doar trăim în Constanța, nu?

Istoria terenului începe în 2004, atunci când, prin HCLM nr. 546/23.12.2004, s-a aprobat documentația planului urbanistic de detaliu - locuință P+2E și spălătorie auto P+1E, strada Primăverii nr. 59A, pe terenul în suprafață totală de 1.253,89 mp, pe atunci proprietate particulară a următorilor: Sorin Plăcintescu și Creta Danda (lot 1) și Giurgiucanu Georgică, Maria Măriuță, Cristian Borcea, SC Habitat și Ambient SA și Mihai Camboianu (lot 2 ).

Patru ani mai târziu, prin HCLM 268/09.05.2008, Consiliul Local Constanța aproba modificarea hotărârii din 2004 privind documentația plan urbanistic de detaliu locuință P+2E și spălătorie auto P+1E, strada Primăverii nr. 59A, lot 2, pe terenul în suprafață totală de 917,89 mp, proprietate a SC Corsa Company SRL.
 

Black Sea Design Concept SRL, în datele Registrului Comerțului  


Înmatriculată în anul 2011, firma are sediul social în municipiul Constanța. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părți sociale. Societatea este controlată de Cristian-Gabriel Panait, cu 25% din capitalul social, David Yaes, cu 35% din capitalul social, și Melih Ozgur, cu 40% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară, este Melih Ozgur. În anul 2015, firma a avut zero salariați, o cifră de afaceri de zero lei și un profit de zero lei. Situația financiară pe anul 2016 arată astfel: zero salariați, cifră de afaceri și profit de zero lei.
 
Citește și:
 
Mai mulți locuitori de pe strada Primăverii, nemulțumiți Cererea privind suspendarea HCL-urilor și a investiției Black Sea Design Concept, respinsă

Teren din retrocedări Constănțenii de pe strada Primăverii au dat în judecată Consiliul Local. Cer anularea HCL-urilor și a investiției Black Sea Design Concept (documente) 

Locuitorii sunt nemulțumiți. Poliția Locală a amendat Black Sea Design Concept Pământul rezultat din săpătura unui imobil de pe Primăverii, depozitat în incinta stadionului de rugby (galerie foto)
 
Clădire de cinci etaje, pe strada Primăverii din Constanța. Black Sea Design Concept SRL așteaptă răspuns de la municipalitate (document)

Șantier pe strada Primăverii. Un imobil de cinci etaje va fi ridicat de Black Sea Design SRL (galerie foto)

Black Sea Design Concept SRL construiește un imobil P+5E pe strada Primăverii
 
Ginerele lui Zelcă ridică un complex de locuințe, pe strada Primăverii
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii