Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tânăr din localitatea Făclia cere să fie eliberat din arest. Doar ce a ieșit din carantină

ro

22 Apr, 2020 14:58 1654 Marime text
Cercetat în stare de arest preventiv de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța pentru tentativă la omor, un tânăr din localitatea Făclia, proaspăt întors din Anglia și ieșit din carantină, cere să fie eliberat.
 
El a contestat decizia Tribunalului Constanța, instanță care, pe data de 20 aprilie, a decis arestarea sa pentru 30 de zile. Contestația inculpatului a fost trimisă spre soluționare Curții de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă.
 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în seara zilei de 17 spre 18 aprilie, într-o pădure, inculpatul a lovit victima (prieten din copilărie) cu un par în zona capului. Ulterior, inculpatul și-a abandonat victima, aceasta fiind descoperită a doua zi.
 
De precizat că inculpatul s-a predat oamenilor legii, cărora le-a povestit cele întâmplate.
 
Acum, victima se află în spital, în stare gravă.
 
Mai trebuie specificat că atât inculpatul, cât și victima sunt cercetați sub control judiciar de procurorii din Medgidia pentru furturi din vagoane de tren.
 
    Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii