Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:26 19 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un poliţist local din Constanţa, ultragiat în misiune. S-a lăsat cu o condamnare definitivă

ro

19 Aug, 2019 00:00 1369 Marime text
Condamnare definitivă pentru un tânăr din Constanţa acuzat că ar fi ultragiat un poliţist local. Cel în cauză a luat un an şi patru luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pentru un termen de supraveghere de doi ani.
 
În actul de sesizare, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au reţinut că, la data de 24 aprilie 2018, în jurul orei 8:00, persoana vătămată, inspector clasa I în cadrul Direcţiei de Poliţie Locală Constanţa, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la sediul Poliţiei Locale Constanţa, a fost agresat de către inculpat, prin împingerea acestuia, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale, conform rolii.ro
 
Fiind audiat în cursul urmăririi penale, poliţistul local a declarat că, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, împreună cu colegul său, a fost dirijat prin dispeceratul unităţii să se deplaseze în zona Tomis Nord, întrucât organele de control care efectuau o acţiune pentru depistarea călătorilor fără bilet pe autobuzele RATC, au identificat o persoană care nu posedă bilet de călătorie şi care a refuzat să se identifice.
 
Ajunşi la faţa locului, agenţii le-au indicat persoana în cauză. I-au solicitat să se legitimeze, iar din cauza faptului că a refuzat acest lucru, persoana vătămată împreună cu colegul său (…) l-au invitat la sediul Poliţiei Locale Constanţa. Inculpatul a refuzat să coopereze, fapt pentru care l-au condus prin constrângere la sediul Poliţiei, unde i-au solicitat încă o dată să se legitimeze dar inculpatul a refuzat din nou, categoric.
 
Ulterior, după ce persoana vătămată a rămas singură cu inculpatul într-o cameră pentru a-l supraveghea până la noi dispoziţii, la un moment dat, acesta i-a cerut să-i dea voie să meargă afară la aer, întrucât i s-a făcut rău. L-a însoţit pe acesta până în faţa sediului, unde a stat câteva minute şi a vorbit la telefon, după care inculpatul a luat-o la fugă.
 
În continuare, persoana vătămată a alergat după acesta, l-a ajuns din urmă după 20 de metri, l-a prins cu mâinile de mâna stângă, inculpatul s-a oprit şi i-a spus să îl însoţească la sediu. Acesta a refuzat şi a început să se manifeste violent, l-a ameninţat cu pumnul că îl loveşte, moment în care l-a împins tare cu mâna dreaptă în zona umărului drept, reuşind să scape din mâinile sale, persoana vătămată, ca urmare a acestei lovituri, căzând pe partea stângă, lovindu-se în zona genunchiului stâng.
 
Ulterior, întrucât inculpatul a luat-o din nou la fugă, s-a ridicat şi l-a urmărit, somându-l verbal să se oprească, iar la aproximativ 20 de metri inculpatul s-a împiedicat şi a căzut. Imediat după acest moment, au venit şi colegii săi de la sediu, şi împreună l-au condus pe acel individ înapoi la sediul instituţiei.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii