Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:35 23 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost angajat SPIT Constanţa, trimis în judecată

ro

28 Oct, 2016 10:00 1602 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Teodor Sorin Tănase, patron de firmă specializată în înmatriculări auto, şi a lui Adrian Cosmin Sporea, fost angajat al Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa.
 
Dosarul este unul mai vechi, acesta datând din 2012. La vremea respectivă, procurorii susţineau că Sporea este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals material în înscrisuri oficiale şi că Tănase este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale, toate infracţiunile reţinute în sarcina celor doi fiind comise în formă continuată.
 
Tot la vremea respectivă, anchetatorii mai arată că, în perioada octombrie 2011 - ianuarie 2012, Sporea, angajat al Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa, ar fi primit, în cinci rânduri, diferite sume de bani, între 250 şi 300 de lei, de la Tănase. Acesta din urmă conduce o firmă specializată în înmatriculări auto, iar în schimbul banilor angajatul SPIT ar fi trebuit ar fi trebuit să elibereze certificate fiscale contrafăcute. Actele în cauză ar fi fost folosite de Tănase în mod fraudulos la înmatricularea unor autovehicule pentru diferiţi beneficiari.
 
„Din datele de anchetă a reieşit că inculpatul funcţionar public plăsmuia certificatele fiscale la calculatorul personal de la domiciliu, cu ocazia percheziţiei în locuinţa sa fiind găsită de altfel o ştampilă cu impresiunea Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa“, conform anchetatorilor.  
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii