Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:26 27 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost angajat al Serviciului Impozite şi Taxe Constanţa, condamnat

ro

10 May, 2017 14:33 2575 Marime text
Adrian Cosmin Sporea, fost angajat al Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa, a fost condamnat azi la doi ani de închisoare cu suspendare. Bărbatul a fost trimis în judecată fiind suspectat de luare de mită în formă continuată (cinci acte materiale), de abuz în serviciu în formă continuată (cinci acte materiale) şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (cinci acte materiale).

Teodor Sorin Tănase, patron de firmă specializată în înmatriculări auto, a fost condamnat azi, tot în prezenta cauză, la la doi ani de închisoare cu suspendare. Tănase a fost bănuit de dare de mită în formă continuată (cinci acte materiale), instigare la abuz în serviciu în formă continuată (cinci acte materiale), uz de fals în formă continuată (cinci acte materiale).

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi datează din anul 2012. La vremea respectivă, procurorii susţineau că, în perioada octombrie 2011 - ianuarie 2012, Sporea, angajat al Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa, ar fi primit, în cinci rânduri, diferite sume, între 250 şi 300 de lei, de la Tănase. Acesta din urmă conduce o firmă specializată în înmatriculări auto, iar în schimbul banilor angajatul SPIT ar fi trebuit să elibereze certificate fiscale contrafăcute. Actele în cauză ar fi fost folosite de Tănase în mod fraudulos la înmatricularea unor autovehicule pentru diferiţi beneficiari.
 
„Din datele de anchetă a reieşit că inculpatul funcţionar public plăsmuia certificatele fiscale la calculatorul personal de la domiciliu, cu ocazia percheziţiei în locuinţa sa fiind găsită, de altfel, o ştampilă cu impresiunea Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa“, conform anchetatorilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii