Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:14 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare definitivă pentru un fost angajat al Serviciului de Impozite şi Taxe Constanţa

ro

13 Nov, 2017 00:00 1965 Marime text
Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa s-au pronunţat definitiv în dosarul în care Adrian Cosmin Sporea, fost angajat al Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa, şi Teodor Sorin Tănase, patron de firmă specializată în înmatriculări auto, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Faţă de cei doi inculpaţi, instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor de câte doi ani de închisoare. Hotărârea Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Amintim că Adrian Cosmin Sporea a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Constanţa, în primă instanţă, la doi ani de închisoare cu suspendare. Bărbatul a fost trimis în judecată fiind suspectat de luare de mită în formă continuată (cinci acte materiale), de abuz în serviciu în formă continuată (cinci acte materiale) şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (cinci acte materiale).
 
Teodor Sorin Tănase, patron de firmă specializată în înmatriculări auto, a fost condamnat azi, tot în prezenta cauză, la doi ani de închisoare cu suspendare. Tănase a fost bănuit de dare de mită în formă continuată (cinci acte materiale), instigare la abuz în serviciu în formă continuată (cinci acte materiale), uz de fals în formă continuată (cinci acte materiale).
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi datează din anul 2012. La vremea respectivă, procurorii susţineau că, în perioada octombrie 2011 - ianuarie 2012, Sporea, angajat al Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa, ar fi primit, în cinci rânduri, diferite sume, între 250 şi 300 de lei, de la Tănase. Acesta din urmă conduce o firmă specializată în înmatriculări auto, iar în schimbul banilor, angajatul SPIT ar fi trebuit să elibereze certificate fiscale contrafăcute. Actele în cauză ar fi fost folosite de Tănase în mod fraudulos la înmatricularea unor autovehicule pentru diferiţi beneficiari.
 
„Din datele de anchetă a reieşit că inculpatul funcţionar public plăsmuia certificatele fiscale la calculatorul personal de la domiciliu, cu ocazia percheziţiei în locuinţa sa fiind găsită, de altfel, o ştampilă cu impresiunea Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa“, conform anchetatorilor.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii