Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cunoscut judecător al Curții de Apel Constanța cere pensionarea

ro

24 Sep, 2023 17:00 4422 Marime text
  • De-a lungul timpului, magistratul Marius Damian Mitea a judecat cazuri de interes public pentru orașul de la malul mării și nu numai.
Judecătorul Marius Damian Mitea, cunoscut magistrat al Curții de Apel Constanța, părăsește sistemul prin pensionare!
 
Magistratul Secției penale a Curții de Apel a înaintat către Consiliul Superior al Magistraturii cererea de eliberare din funcție, ca urmare a pensionării.
 
De-a lungul timpului, magistratul Marius Damian Mitea a judecat cazuri de interes public pentru orașul de la malul mării și nu numai.
 
În septembrie 2022, magistratul a făcut parte din completul care a decis întoarcerea la procurori a dosarului în care fostul primar Radu Mazăre și fostul secretar al municipiului Constanța Marcela Enache au fost trimiși în judecată de procurorii DNA.
 
De asemenea, magistratul a făcut parte și din completul care a decis, tot în toamna 2022, condamnarea cu suspendare a lui Dumitru Timofte, primarul din Nicolae Bălcescu.
 
Tot în cursul anului trecut, completul din care făcea parte și magistratul Marius Damian Mitea a decis achitarea definitivă a fostului primar din Agigea, Ion Ioniță.
 
Cererea judecătorului de eliberare din funcție, prin pensionare, va fi analizată de Secția pentru Judecători a CSM în ședința din 27 septembrie 2023, ora 13.00.
 
Dacă va fi aprobată, cererea va fi înaintată Președintelui României, pentru semnarea decretului privind eliberarea din funcție, ca urmare a pensionării.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Unanimite la CSM
Judecătorul Ecaterina Grigore, de la Curtea de Apel Constanța, la pensie!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii