Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:58 28 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Dumitru Dumitrașcu, fostul director general adjunct al APIA, arestat preventiv la cererea DNA Constanța, va fi pus în libertate!

ro

29 Dec, 2021 13:26 1698 Marime text

 
Bogdan Dumitru Dumitrașcu, fostul director general adjunct al Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), suspectat de luare de mită, arestat preventiv zilele trecute, la cererea DNA Constanța, va fi pus în libertate!
 
Bogdan Dumitru Dumitrașcu va fi plasat sub control judiciar
 
Decizia este definitivă și a fost luată azi de Cătălin Jigău și de Marius Damian Mitea, judecători în Curtea de Apel Constanța.
 
Oficial!
 

În baza art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite contestația formulată de inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru. Desființează în parte Încheierea nr. 234/2021 a Tribunalului Constanța și rejudecând: În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală., respinge propunerea DNA –ST Constanța privind luarea măsurii arestului preventiv față de inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru. În baza art. 242 alin. 1 Cod procedură penală revocă măsura arestului preventiv față de inculpatul Dumitrațcu Bogdan Dumitru, dispusă prin Încheierea nr. 234/2021 a Tribunalului Constanța. În baza art. 227 alin. 1 teza a II-a c. proc. pen. dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Dumitrașcu Bogdan Dumitru, arestat preventiv în baza Încheierea nr. 234/2021 a Tribunalului Constanța, dacă nu este reținut sau arestat preventiv în altă cauză. În baza art. 227 alin. 2 C.proc.pen. rap. la art. 215 C.proc.pen., dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 29.12.2021 până la data de 26.02.2022, inclusiv. În baza art. 215 alin. 1 şi alin. 2 C.proc.pen., impune inculpatului Dumitrașcu Bogdan Dumitru, pe timpul cât se află sub control judiciar, să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Politia mun. Bucurețti, organ de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de acest organ sau ori de câte ori sunt chemaţi. d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului; e) să nu exercite nicio activitate, pe durata procesului penal, în calitate de funcționar în cadrul APIA; f) să nu se apropie ți să nu comunice direct sau indirect cu numiții Vîlsan Aureliana, Vîlsan Roxana Maria În baza art. 215 alin. 3 C.proc.pen., atrage atenţia inculpatului Dumitrașcu Bogdan Dumitru că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunțată prin punerea la dispoziția părților ți a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 29.12.2021.

 Bogdan Dumitru Dumitrașcu este suspectat de luare de mită.
 

 
Potrivit pna.ro în ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
„La data de 10 decembrie 2021, inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul A.P.I.A. – Structura Centrală și, ulterior, să o transfere la o agenție județeană, situație ce o avantaja din punctul de vedere a domiciliului. Cu aceeași ocazie, inculpatul ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i remiși în două tranșe respectiv înainte și după angajare. În contextul menționat mai sus, la data de 21 decembrie 2021, inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru ar fi primit o primă tranșă, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului Dumitrașcu Bogdan Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală“.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii