Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:44 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un constănţean a sunat la 112 să anunţe că îşi va ucide soţia. Ce s-a întâmplat apoi

ro

13 Jul, 2019 00:00 1803 Marime text

Magistraţii de la Judecătoria Constanţa au avut în lucru, pe data de 9 iulie, dosarul prin care o femeie cere ordin de protecţie împotriva partenerului de viaţă, pe motiv că acesta a încercat să o omoare. Pe rolul instanţei s-a aflat, aşadar, judecarea cauzei Minori şi familie privindu-i pe reclamantul T. F. şi pe pârâtul T. G., având ca obiect ordin de protecţie.
 
Reclamanta a povestit că pe 5 iulie a avut loc un conflict, pe fondul unor altercaţii anterioare. Anterior acestui eveniment a fost plecată din imobil de teama pârâtului şi a revenit ca urmare promisiunilor acestuia că nu se va mai atinge de ea şi că se va lăsa de băutură, întrucât pe fondul consumului de alcool acesta devine violent. În imobil trăieşte şi băiatul celor doi, care este bolnav şi trebuie operat la coloană. Mai au un băiat care este plecat la muncă în străinătate. Reclamanta solicită admiterea ordinului de protecţie atât pentru ea, cât şi pentru fiul său, evacuarea pârâtului din locuinţa familiei, obligarea acestuia la a păstra o distanţa minimă de 200 m faţă de ea şi fiul său, solicită a i se interzice pârâtului să-i contacteze inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod.
 
În motivare s-a arătat că în seara zilei de 5.07.2019 în jurul orei 22.00, pârâtul - soţul reclamantei, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a început să îi reproşeze că vrea să îi ia banii primiţi de la casa din Mereni şi vrea să îl părăsească. Pârâtul a devenit agresiv, a ameninţat-o pe reclamantă că o omoară şi apoi se sinucide şi el, a înşirat pe jos banii şi a pus-o pe reclamantă să adune banii de pe jos sub ameninţarea unui ciocan. Ulterior, pârâtul a sunat la serviciul de urgenţă 112 pentru a anunța că îşi va omorî soţia în următoarele 5 minute.
 
Prin urmare, faţă de probele administrate în cauză, instanţa a decis că se impune asigurarea unui climat de linişte pentru ca reclamanta să îşi poată desfăşura în bune condiţii existenţa, fapt ce se poate realiza prin evacuarea pârâtului din locuinţă, precum şi prin obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 200 m faţă de reclamantă, precum şi faţă de locuinţa lor. Astfel, convieţuirea părţilor în aceeaşi locuinţă este de natură a crea starea de teamă şi de pericol pentru reclamantă.
 
Totodată, dată fiind agresivitatea pârâtului, se impune a i se interzice acestuia orice contact, telefonic, prin corespondenţă, sau în alt mod, cu reclamanta, pentru a se preîntâmpina declanşarea unor posibile conflicte viitoare.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii