Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat violent a muşcat de deget un poliţist, în localitatea Ovidiu din Constanţa. Ce s-a întâmplat

ro

07 Jun, 2019 00:00 1674 Marime text
Pe data de 30 mai, pe rolul Judecătoriei Constanţa s-a aflat soluţionarea cauzei penale privindu-l pe inculpatul M.O., trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prev. şi ped. de art.257 NCP, şi a infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de 371 C.pen. cu aplic. art. 38 C.pen.
 
La data de 2.05.2016, în jurul orei 16.20, lucrătorii din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe o stradă din Ovidiu, numitul M. O. are un comportament deviant, provocând scandal.
 
Deplasându-se la faţa locului, patrula de poliţie, formată din agent-şef adjunct de poliţie D. A. şi agentul de poliţie locală U. A., l-a identificat pe M. O., care se afla în faţa magazinului mixt SC R. SRL. Acesta era într-o stare vădită de iritare, spunea lucruri fără sens şi adresa cuvinte şi expresii jignitoare trecătorilor de pe stradă. La vederea echipajului de poliţie, comportamentul deviant al acestuia s-a acutizat, devenind recalcitrant. Agentul-şef adjunct de poliţie D. A. i-a solicitat să-i însoţească la sediul poliţiei oraşului Ovidiu, însă acesta nu s-a conformat, rostind în continuare cuvinte jignitoare.
 
În aceste circumstanţe, lucrătorii de poliţie au procedat la imobilizarea bărbatului, dorindu-se încătuşarea pentru ca suspectul să poată fi condus la sediul poliţiei. Activitatea de imobilizare a inculpatului s-a dovedit a fi foarte dificilă, având în vedere că inculpatul M. O. a devenit violent. Astfel, a fost necesară intervenţia persoanelor prezente la faţa locului pentru a se putea combate rezistenţa pe care acesta o opunea.
 
La un moment dat, încercând să scape, inculpatul a muşcat-o violent pe persoana vătămată D. A. de unul dintre degetele de la mâna stângă, moment în care acesta s-a ridicat în picioare, iar inculpatul M. O. a reuşit să se ridice din poziţia culcat, rămânându-i ataşate cătuşele de una dintre mâini.
 
Cei doi lucrători de poliţie au încercat să poartă o discuţie calmă cu M. O., dar acesta a ameninţat că sparge geamurile de la magazinul din preajmă, iar în momentul când acesta a vrut să pună în aplicare această hotărâre, ducându-se hotărât către unul dintre geamuri cu intenţia de a-l sparge, au încercat să îl imobilizeze. În încercarea celor doi lucrători de poliţie de a-i monta cătuşele, după ce în prealabil se reuşise aducerea mâini stângi la spate, punându-i-se una dintre cătuşe, în timp ce i se imobiliza şi mâna dreaptă, M. O. a încercat să o muşte pe persoana vătămată de pulpa piciorului stâng, moment în care, după ce a fost evitată prima muşcătură, M. O. a reuşit să îi prindă degetul mijlociu al mâini stângi în încleştarea puternică a dinţilor. În acest timp, în încercarea de a-l linişti, persoana vătămată D. A. a solicitat tuturor persoanelor aflate în apropiere să se îndepărteze deoarece durerile provocate de muşcătură erau din ce în ce mai mari, iar M. O. se simţea agitat de prezenţa persoanelor din zonă.
 
În acest timp, colegul său, U. A., a apelat dispeceratul Poliţiei Locale Ovidiu, cerând sprijin acestora. După aproximativ două minute, o persoană necunoscută de sex masculin a venit din interiorul magazinului cu un sifon pe care l-a îndreptat spre gura numitului M. O., fapt ce l-a determinat să slăbească încleştarea dinţilor, reuşind să scoată degetul din gura acestuia. În continuare, persoana vătămată a declarat că M. O. s-a îndreptat către autospeciala de poliţie cu care au venit la faţa locului, lovind cu pumnul geamul de la portiera faţă stângă şi parbrizul, acestea spărgându-se. Imediat după distrugerile făcute la autospeciala poliţiei, M. O. a fugit. Persoana vătămată a menţionat că a fost preluată de un echipaj SMURD şi condusă la Spitalul Judeţean Constanţa pentru acordarea de îngrijiri medicale.
 
Fiind audiat în calitate de suspect, la data de 9.05.2016, în prezenţa avocatului din oficiu, av. C. M. din cadrul Baroului Constanţa, numitul M. O. a arătat că este capabil să dea o declaraţie, însă e sub efectul tratamentului medical, deoarece a fost externat de la Spitalul de psihiatrie Palazu Mare.
 
Instanţa îl condamnă pe inculpatul M. O. la pedeapsa de 9 luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. În baza art. 38 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. b) cod penal, contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de un an de închisoare, pe care o sporeşte cu 4 luni şi 10 zile de închisoare, reprezentând 1/3 din celelalte pedepse, iar în final inculpatul M. O. execută pedeapsa de un an, patru luni şi zece zile de închisoare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii