Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:12 15 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Începe judecata lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța!

ro

19 May, 2020 00:00 2188 Marime text
  • În autoturismul marca Range Rover au fost găsite pe podeaua stângă spate un dop de plută și pe podeaua dreapta spate o sticlă de 0,75 l cu etichetă de Viișoara Cuvée Ioan, desfăcută, fără lichid
  • Fostul prefect al județului Constanța rămâne în arest la domiciliu.
  • Ioan Albu a cerut permisiunea de părăsire a domiciliului în vederea deplasării la locul de muncă
  • Inculpatul este acuzat de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


Judecătoria Medgidia a dispus începerea judecăţii în dosarul în care Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a fost deferit justiției pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă.


Totodată, instanța a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Ioan Albu, măsură menținută până la o nouă verificare. De precizat că fostul prefect al județului Constanța a formulat o cerere de revocare a măsurii arestului la domiciliu, solicitarea acestuia fiind respinsă de magistrați ca neîntemeiată.


„Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Respinge solicitarea de părăsire a domiciliului de către inculpat în vederea deplasării la locul de muncă, ca neîntemeiată“, se mai arată în minuta judecătorilor. Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă, ea putând fi contestată la Tribunalul Constanța.

Amintim că pe data de 1 aprilie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, acuzat de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 

2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă

În rechizitoriul întocmit, procurorii din Medgidia arată că, la data de 16 februarie, în jurul orei 19:15, Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a condus pe drumurile publice având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (respectiv 2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă, ora 21.15, respectiv 2,20 g/l alcool pur în sânge la a doua, recoltată la ora 22.15), autoturismul marca Range Rover cu nr. de înmatriculare CT (...) pe DN3. În timp ce circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600 m, fostul prefect a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot cu nr. de înmatriculare CT (...), care circula regulamentar din sens opus și care era condus de numitul Tudor Aurel, în urma accidentului rutier rezultând moartea numitului Tudor Aurel.

Conform magistraților, în autoturismul marca Range Rover au fost găsite pe podeaua stângă spate un dop de plută și pe podeaua dreapta spate o sticlă de 0,75 l cu etichetă de Viișoara Cuvée Ioan, desfăcută, fără lichid. De asemenea, în actele oamenilor legii se mai arată că pe tapițerie (plafon, scaune) au fost identificate pete de lichid roșcat cu miros de vin.

După accident, Ioan Albu a fost internat în spital, ca urmare a rănilor suferite.


De la spital, în arest la domiciliu

Pe data de 21 februarie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au solicitat Judecătoriei Medgidia arestarea preventivă a lui Ioan Albu, însă cererea a fost respinsă, prin decizia 3/2020 din data de 21 februarie, de Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia. Acesta a dispus ca fostul prefect să fie plasat în stare de arest la domiciliu.

Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Tribunalul Constanța de către procurori, la data de 21 februarie. Pe data de 25 februarie, judecătoarele Monica Laura Tănase și Marinela Mitan, din Tribunalul Constanța, au menținut hotărârea judecătorului Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia. Pe cale de consecință, propunerea Parchetului Judecătoriei Medgidia de arestare preventivă a fostului prefect Ioan Albu a fost respinsă definitiv. Drept urmare, inculpatul Ioan Albu a rămas în stare de arest la domiciliu, măsură preventivă sub imperiul căreia se află și în prezent.


Citește și

Rechizitoriu după tragedia produsă de Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța (document+video)


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii