Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UAT Constanţa şi Curtea de Conturi încearcă să anuleze o decizie a Tribunalului Constanţa

ro

15 Oct, 2018 00:00 1407 Marime text
Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa vor redeschide săptămâna aceasta dosarul în care Curtea de Conturi şi Unitatea Administrativ-Teritorială Constanţa încearcă să schimbe o decizie a Tribunalului Constanţa. Conform portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Constanţa a decis anularea unei măsuri dispuse de Curtea de Conduri, speţa vizând, potrivit datelor oficiale, angajarea de cheltuieli de sponsorizare pentru realizarea proiectului „Sărbătoarea recoltei şi vinului dobrogean, ediţia a V-a, 2012“.
 
În concret, reclamanta, Unitatea Administrativ-Teritorială (UAT) Constanţa a formulat contestaţie împotriva Deciziei 32/08.09.2016 emise de intimata Curtea de Conturi a României - Camera de Conturi a Judeţului Constanţa.
 
În motivarea deciziei privind anularea Deciziei 32/087.09.2016 şi a Încheierii nr. VI/80/05.07.2017, judecătoarea Cătălina Neacşu, de la Tribunalul Constanţa, a reţinut că, „potrivit înscrisurilor ataşate, că, în speţă, obiectul misiunii de audit vizează exerciţiul financiar al anului 2015, exerciţiile financiare anterioare fiind verificate, astfel încât, prin raportare la dispoziţiile art. 263 din Regulamentul Curţii de Conturi aprobat prin Hotărârea Plenului Curţii de Conturi 155/2014, redeschiderea procedurii de verificare pentru perioada anterioară poate fi realizată numai pentru motive bine întemeiate şi într-un termen de un an de la data certificării situaţiilor financiare“.
 
„Totodată, potrivit aceloraşi dispoziţii legale în vederea redeschiderii procedurii, este necesară hotărârea plenului Curţii de Conturi. Cum în speţă aspectele analizate la pct. II.3 au fost supuse verificării pentru anul 2012 şi nu a fost probată îndeplinirea condiţiilor pentru redeschiderea procedurii de verificare prevăzute prin dispoziţiile anterior menţionate, sub acest aspect, extinderea verificărilor ulterioare în anul 2015 şi pentru anul 2012 apare ca fiind realizată cu nerespectarea acestor dispoziţii legale.
 
Totodată, potrivit înscrisurilor ataşate, sub acest aspect, nu sunt evidenţiate ipotezele reglementate prin pct. 352 din acelaşi Regulament relativ la verificarea concomitentă realizată în cadrul misiunii de audit financiar. Astfel fiind, instanţa apreciază că în speţă se impune anularea măsurii stabilite la pct. II.3 urmând să nu mai fie analizate celelalte critici invocate“, conform motivării.
 
Nemulţumiţi de decizia Tribunalului Constanţa, reprezentanţii Curţii de Conturi şi ai Unităţii Administrativ-Teritoriale Constanţa s-au adresat Curţii de Apel Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 18 octombrie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii