Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea! Bărbatul care s-a dezbrăcat pe un drum județean a scăpat de închisoare!

ro

08 Mar, 2023 14:27 4001 Marime textBărbatul, din Sarichioi, Tulcea, condamnat inițial la un an de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, nu va fi încarcerat!
 
Curtea de Apel Constanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an închisoare şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani.

În baza art.93 alin.1 Cod penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
 
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Tulcea, la datele fixate de acesta;
 
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
 
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
 
d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
„În temeiul art.93 alin.2 lit.c Cod penal impune inculpatului obligaţia de a se supune măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală stabilite de medicul său curant“, se mai arată în decizia magistraților.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare în cadrul uneia dintre cele două instituţii publice, respectiv Direcţia de Întreţinere şi Administrare Patrimoniu Tulcea sau Primăria Sarichioi, ce va fi stabilită de Serviciul de Probaţiune Tulcea, în funcţie de posibilităţile concrete de executare existente la nivelul serviciului şi la nivelul instituţiilor din comunitate, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
 
Numărul zilnic de ore se va stabili prin legea de executare a pedepselor.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
Sursă documentare: portal instanțe de judecată și Rejust.ro
 
În actul de sesizare s-a reţinut că, la data de 12.06.2019, organele de politie din cadrul I.P.J. Tulcea - Postul de Poliție Sarichioi, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la data de 10.06.2019, în jurul orei 19.30, inculpatul a săvârșit acte de exhibiționism, în public, pe raza localității Sarichioi, în timp ce se afla în stradă, pe DJ 229, în prezența mai multor femeii și copii.
 
Pe scurt, bărbatul este suspectat că a ieșit din curtea sa și s-a deplasat în mijlocul străzii unde a început să strige și să oprească mașinile care treceau pe stradă, fără nici un motiv, iar atunci când martorele i-au atras atenția să se potolească, și-a dat jos pantalonii cu care era îmbrăcat, expunându-și organele genitale în fața femeilor și a copiilor din-stradă, mimând că se masturbează și atingându-și organele genitale.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii