Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:07 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimis în judecată de DNA Constanţa Mihai Valeriu Albulescu, condamnat după ce ar fi făcut fraude cu fonduri europene

ro

21 Sep, 2016 00:00 1162 Marime text
Trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa, Mihai Valeriu Albulescu a fost condamnat definitiv de magistraţii Curţii de Apel Constanţa la un an şi şase luni de închisoare cu executare. Astfel, judecătorii constănţeni au admis apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA Constanţa împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Tulcea.
 
„Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi, rejudecând, înlătură aplicarea dispoziţiilor art. 91 Cod penal, art. 93, alin. 1,2,3 Cod penal privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. Pedeapsa principală de un an şi şase luni de închisoare aplicată inculpatului Albulescu Mihai Valeriu se execută în regim de deţinere“, se arată în minută.
 
Amintim că Albulescu a fost acuzat de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „La data de 24 aprilie 2013, inculpatul Albulescu Mihai Valeriu, prin folosirea de documente false, a solicitat şi obţinut de la APIA - Centrul Judeţean Tulcea fonduri nerambursabile din bugetul Uniunii Europene, în valoare totală de 282.796 de lei, pentru o suprafaţă de 373,3 hectare păşune. Concret, acesta a depus la instituţia respectivă un document care, în tabelul inserat în cuprinsul acestuia, conţinea, la rubrica «Semnătură Fermier», semnăturile nereale atât ale acestuia, cât şi ale celorlalţi membri ai fermei respective, executate în fals, aspect cunoscut de inculpat“, se precizează în rechizitoriu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii