Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:59 21 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Strutinsky rămâne sub control judiciar (rechizitoriu)

ro

04 Feb, 2017 00:00 798 Marime text
Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, a decis, ieri, menţinerea sub control judiciar a lui Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu.
 
Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În cauză, Sorin Strutinsky este bănuit de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Dorin Lazia, proprietarului grupului de firme Argos, are calitatea de martor denunţător.
 
Dosarul a fost instrumentat de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 22 februarie.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)

 
Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Strutinsky este judecat de Ionuţ Mihai Matei, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), seful Structurii de Securitate din cadrul instanţei supreme, alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre care se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii