Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:10 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strutinsky rămâne sub control judiciar (rechizitoriu)

ro

17 Dec, 2016 00:00 996 Marime text
Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, rămâne sub control judiciar.
 
Decizia a fost luată de judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa.
 
Iată, pe scurt, decizia magistratului: „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Sorin Gabriel Strutinsky, măsură pe care o menţine pentru o durată de 60 de zile cu începere de la 15 decembrie 2016 la 12 februarie 2017, inclusiv“.
 
Tot prin aceeaşi decizie, judecătorul Leonard Iustin Bourceanu i-a admis cererea de modificare a controlului judiciar, în sensul că i-a interzis lui Strutinsky să ia legătura doar cu martorii care au mai rămas de audiat, respectiv „Marin Laurenţiu Marius (n.r. fost consilier judeţean social-democrat, fost director al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral şi finul lui Sorin Strutinsky), Papadumitru Alexandru (n.r. administratorul firmei Al Stom Company, care a obţinut în instanţă evacuarea familiei Tagariciu din locuinţa de pe strada Arhiepiscopiei nr. 17) şi martorul cu identitate protejată «Ciocârlan Adriana»“.
Decizia judecătorului Leonard Iustin Bourceanu nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În prezenta cauză, Sorin Strutinsky este bănuit de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Dorin Lazia, proprietarului grupului de firme Argos, are calitatea de martor denunţător.
 
Dosarul a fost instrumentat de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 1 februarie 2017.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii