Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statul, obligat la plata de daune morale către Florin Prunea, în dosarul „Mită pentru arbitri"

ro

25 Nov, 2016 15:48 2356 Marime text
Florin Prunea, preşedintele de la CSM Poli Iaşi, a spus, astăzi, că se bucură că instanţa i-a dat dreptate, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis ca statul român să-i plătească daune morale de 2.000 de lei pentru o eroare judiciară, în dosarul „Mită pentru arbitri", informează România TV.

În dosarul intitulat generic „Mită la arbitri”, afaceristul Cornel Penescu şi alţi 13 inculpaţi au fost trimişi în judecată, în iunie 2009, de procurorii DNA Piteşti, pentru fapte de corupţie. Printre cei cercetaţi şi acuzaţi s-a aflat şi Florin Prunea.

„Instanţa respinge apelurile Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA şi pârâtului statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, ca nefondate. Admite apelul reclamantului (Florin Prunea – n.r.). Anulează în parte sentinţa civilă apelată, cu privire la daunele morale pentru restrângerea libertăţii şi, în rejudecare, admite în parte capătul de cerere având ca obiect daune morale. Obligă pârâtul statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, să-i plătească reclamantului 2.000 de lei daune morale. Menţine în rest sentinţa", au precizat magistraţii bucureşteni. Decizia este definitivă.

„Nu este o sumă mare 2.000 de lei, dar eu mă bucur că instanţa mi-a dat dreptate. Nu mă interesa cuantumul despăgubirilor, ci să se constate că statul român nu mi-a apărat drepturile. Şi un leu dacă mi se dădea era de ajuns", a spus Florin Prunea, potrivit România TV.


Sursa foto: click.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii