Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:15 17 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă secretă pentru un caz de dare de mită la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa

ro

11 Dec, 2017 00:00 1126 Marime text
Judecătorii din Tribunalul Constanţa au luat prima decizie în dosarul în care procurorii din Constanţa au dispus trimiterea în judecată, pentru dare de mită, a unui tânăr din Turcia, student la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa.
 
Instanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa privindu-l pe inculpat, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. „Dispune începerea judecăţii cauzei faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Cu drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu“, conform minutei judecătoreşti.
 
În rechizitoriul cauzei se arată că, „la data de 12 septembrie (…), cel în cauză a introdus într-un plic suma de 2.250 de lei şi un bileţel pe care şi-a trecut numele, că are o restanţă şi că dacă nu va promova examenul va pierde bursa. Ulterior, inculpatul a băgat plicul pe sub uşa profesorului“.
 
În faţa urmăririi penale, studentul nu a recunoscut comiterea faptei. Cu toate acestea, el le-a precizat anchetatorilor că, de supărare cu nu a luat examenul, s-a îmbătat şi nu mai ştie ce a făcut.
 
Punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii