Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cere suspendarea Noului Regulament de acces în Peninsula Constanța! Cine și când judecă dosarul

ro

02 Nov, 2021 00:00 2323 Marime text
  • Procesul se va judeca în regim de urgență și primul termen se va desfășura la data de 12 noiembrie 2021, de la ora 12.00.
  • În urma repartizării aleatorii, cazul înregistrat sub numărul  7946/118/2021 se află în atenția Completului CA6 al Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței, prezidat de magistratul Răzvan Pricop.
 
Tribunalul Constanța a fixat prima înfățișare în procesul în care a fost contestat Noul Regulament de acces în Peninsula Constanței!
 
Dat fiind caracterul urgent al solicitării, fiind vorba despre o cerere de suspendare a executării actului administrativ, respectiv a HCL 294/2021, procesul se va judeca în regim de urgență și primul termen se va desfășura la data de 12 noiembrie 2021, de la ora 12.00.
 
Potrivit datelor oficiale, în urma repartizării aleatorii, cazul înregistrat sub numărul  7946/118/2021 se află în atenția Completului CA6 al Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței, prezidat de magistratul Răzvan Pricop.
 
Amintim, prin Hotărârea Consiliului Local Constanța nr. 294 din 31.08.2021 a fost aprobat noul Regulament de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța.
 
Reclamanți în dosarul de la instanță sunt companiile Gambino & Lyra SRL, Viperoom Express și, respectiv, Viperoom Pub SRL, toate reprezentate în acestă cauză de avocatul Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța.
 
Mai exact, cei care au cerut suspendarea regulamentului sunt localurile Manara, Le Premier și Green Pub, ce își desfășoară activitatea în zona peninsulară.
 
Rolul de pârât îi revine Consiliului Local al Municipiului Constanța prin Primarul Municipiului Constanța.
 
Aplicarea regulamentului, pusă în practică treptat
 
Contactat telefonic la momentul înregistrării dosarului la Tribunal, avocatul Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța, a explicat, pentru ZIUA de Constanța că, înainte de a se introduce acțiunea privind cererea de suspendare a executării HCL, societățile pe care le reprezintă au formulat o plângere prealabilă, la care încă se aștepta răspunsul autorităților.
 
„Pe data de 11 octombrie 2021, societățile pe care le reprezint în acest proces au formulat plângeri prealabile și încă nu ni s-a comunicat un răspuns la acestea. Totuși, având în vedere poziția oficială exprimată de Primăria Constanța, potrivit căreia se restricționează accesul auto începând cu data de 1 noiembrie 2021 (nr., ieri), în contextul aplicării noului regulament, am formulat această cerere de suspendare, în temeiul articolului 14 din Legea Contenciosului administrativ“, ne-a explicat, cu o ocazie anterioară, reprezentantul legal al reclamanților.
 
Amintim, de asemenea, că Primăria Constanța a anunțat că reglementarea traficului auto în Zona Peninsulară din Constanța va fi pusă în practică treptat, începând de ieri, 1 noiembrie 2021.
 
Astfel, potrivit Regulamentului a cărui suspendare se solicită, Peninsula Constanța va fi separată în zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile.
 
În aceste condiții, accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale se va face exclusiv în baza unui permis, care va intra în vigoare la data de 15 noiembrie 2021.
 
Pentru a reveni la dosarul din instanță, indiferent care va fi soluția pronunțată de Tribunalul Constanța în legătură cu cererea de suspendare a hotărârii CLC, aceasta va putea fi atacată de părțile nemulțumite la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Noul Regulament pentru Peninsula Constanței, contestat Ce spune avocatul Mirela Doicescu, reprezentantul reclamanților (document)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii