Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România în stare de alertă Ce decizii au luat judecătorii în două dosare importante pentru sistemul de sănătate din Constanța

ro

16 May, 2020 00:00 3308 Marime text

Cererea Centrului Medical Dorobanți de a se suspenda executarea silită pornită împotriva sa de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a fost respinsă de judecători. Decizia a fost luată de Secția civilă a Judecătoriei. Mai mult, primii magistrați cărora le fuseseră repartizate dosarele legate de litigiul dintre cele două unități medicale s-au abținut de la a judeca procesele.

Magistrații Secției civile a Judecătoriei Constanța s-au pronunțat în dosarul cu numărul 9061/212/2020, în care SC Centrul Medical Dorobanți SRL a cerut suspendarea provizorie demarată în dosarul nr. 66/O/2020 al Biroului Executorului Judecătoresc Oană Silviu, la cererea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Potrivit minutei instanței de judecată, din data de 14 mai, completul „respinge ca nefondată cererea de suspendare provizorie a executării silite pornită în dosarul nr. 66/2020 al B.E.J. Oană Silviu. Fără cale de atac“. Soluția a fost pronunțată joi, 14 mai, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței.
 

Decizii fără cale de atac

De menționat este că, în dosarul nr. 9061/212/2020/a1, desprins din dosarul inițial, președintele completului căruia îi revenise inițial dosarul, în urma repartizării aleatorii a formulat o cerere de abținere în cauză. La data de 12 mai, instanța Judecătoriei Constanța a decis, în cameră de consiliu, potrivit procedurii, să admită această cerere de abținere. Decizia a fost fără cale de atac.
De asemenea, cerere de abținere a fost formulată și în dosarul 8985/212/2020/a1, în care părți sunt SC Centrul Medical Dorobanți SRL, în calitate de contestator, și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în calitate de intimat. În aceeași zi în care s-a analizat abținerea completului în dosarul precedent, instanța Judecătoriei a analizat și a admis și cererea de abținere formulată în acest dosar, fără cale de atac. Dosarul 8985/212/2020/a1 este desprins din dosarul 8985/212/2020 al Secției Civile a Judecătoriei, care privește tot executarea silită pornită la cererea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța împotriva Centrului Medical Dorobanți.

Așa cum arătam în edițiile anterioare, neînțelegerile în instanță dintre Centrul Medical Dorobanți și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța au pornit în luna martie a acestui an, când spitalul a cerut centrului să elibereze spațiul din zona Medeea, pentru a amenaja acolo un spital destinat pacienților diagnosticați cu Covid-19.

Potrivit documentelor din procesul respectiv, spațiul respectiv aparține SCBI Constanța, însă Centrul Medical Dorobanți a concesionat spațiul în anul 2011.
Odată cu izbucnirea epidemiei de Coronavirus în România, Spitalul a cerut eliberarea spațiului pentru a fi transformat într-un spital pentru pacienții testați pozitiv pentru Sars-Cov-2.
Tribunalul Constanța a admis cererea spitalul, așa încât Centrului Medical Dorobanți i s-a pus în vedere să pună spațiul la dispoziția SCBI Constanța.

 

Citește și:

Centru medical constănțean transformat în nou spital pentru pacienții cu Covid-19. Cine a luat decizia și de ce. Declarațiile părților

Spitalul de Boli Infecțioase, la judecată cu un centru medical constănțean. Se contestă executarea silită

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii