Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:29 21 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultate finale. Vicepreşedintele Curţii de Apel Constanţa pleacă la Curtea Supremă

ro

17 Dec, 2019 00:00 1158 Marime text

Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au publicat rezultatele oficiale ale concursului de promovare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cu un punctaj final ce s-a ridicat până la 83, judecătoarea Eleni Cristina Marcu, în prezent vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa, şi-a asigurat un loc în cadrul Secţiei Penale a Curţii Supreme a României.
 
Magistratul constănţean s-a clasat imediat după preşedintele Curţii de Apel Braşov, judecătoarea Elena Barbu, care a obţinut punctajul final 96,70. Astfel, cele două judecătoare au fost singurele din cei şase candidaţi rămaşi în cursă, înaintea interviului susţinut la CSM, pentru unul din cele patru posturi puse la bătaie la Secţia Penală a ÎCCJ.
 
Ceilalţi patru candidaţi, însă, nu au reuşit să treacă mai departe de proba interviului, printre cei picaţi în această etapă numărându-se, după cum arătam în ediţiile anterioare, şi preşedintele Curţii de Apel Constanţa, judecătorul Marius Cristian Epure.
 

Niciun candidat promovat la Secţia civilă

 
În urma aceluiaşi examen, din cele şapte posturi scoase la concurs pentru Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost ocupate doar trei. Judecătorii promovaţi în urma concursului pentru aceste posturi sunt Emil Adrian Hancaş, de la Curtea de Apel Alba Iulia, cu punctajul final 90,20, judecătoarea Adela Vintilă, de la Curtea de Apel Târgu Mureş, cu punctajul 85,80, dar şi magistratul Ana Roxana Tudose, din cadrul Curţii de Apel Ploieşti, ce a obţinut punctajul final 83,70. Restul candidaţilor au fost declaraţi respinşi, în urma interviului susţinut la CSM pentru funcţie. Printre aceştia se număra şi judecătorul Vasile Bîcu, de la Curtea de Apel Bucureşti, cel care a soluţionat definitiv procesul privind reabilitarea Cazinoului din Constanţa.
 
Pentru a reveni la concursul pentru Curtea Supremă, mai trebuie spus că singurul post valabil în cadrul Secţiei Civile a instanţei nu a putut fi ocupat în urma examenului de promovare, niciunul din cei trei candidaţi nereuşind să treacă mai departe de proba interviului.
 
După finalizarea procedurilor la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii, candidaţii declaraţi admişi îşi vor putea lua în primire posturile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printe aceştia numărându-se şi vicepreşedintele Curţii de Apel Constanţa.
 
Ca un ultim aspect, în ce priveşte conducerea Curţii de Apel Constanţa, Consiliul Superior al Magistraturii a luat deja în considerare posibilitatea de a o delega pe judecătoarea Adriana Ispas în funcţia de vicepreşedinte al instanţei constănţene.
 
Pe de altă parte, este de spus şi faptul că, începând din această vară, s-a creat un al doilea post de vicepreşedinte la nivelul Curţii de Apel Constanţa, aşa încât, chiar şi după delegarea judecătoarei Adriana Ispas pe funcţie, tot ar rămâne un post de vicepreşedinte liber, în eventualitatea plecării judecătoarei Eleni Cristina Marcu la Curtea Supremă.

 
Citeşte şi:
 
Cu cât a fost notat preşedintele Curţii de Apel Constanţa la interviul pentru Înalta Curte. Ce note au luat ceilalţi

Judecătorul Epure, respins la interviul pentru Curtea Supremă. A fost admisă colega sa, judecătoarea Eleni Cristina Marcu

Ti-a placut articolul?

Comentarii