Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revizuirea dosarului CMZ, respinsă. Mai mulţi judecători au formulat cereri de abţinere

ro

27 Apr, 2018 00:00 2076 Marime text
Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au respins ieri cererea formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu de revizuire a dosarului în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare în procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. Decizia este definitivă.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, a existat şi o opinie minoritară, în sensul admiterii apelului declarat de către fostul şef al CJC, „desfiinţării sentinţei apelate şi, judecând în fond, în sensul admiterii în principiu a cererii de revizuire, respectiv a trimiterii dosarului la prima instanţă de judecată pentru soluţionarea cererii de revizuire (după admiterea în principiu) şi a cererii de suspendare a executării hotărârii, în condiţiile art. 460, alin. 1 Cod pr. penală“.
 

Cereri de abţinere

 
Pe data de 14 decembrie, judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au admis cererea de abţinere formulată de judecătorul Dan Iulian Năstase privind soluţionarea cererii de revizuire formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu împotriva sentinţei penale nr. 387, pronunţată la data de 28.10.2015 de Tribunalul Constanţa.
 
Ulterior, cauza a fost repartizată judecătoarei Iulia Cezara Suciu, care soluţionase dosarul pe când era la Tribunalul Constanţa. Drept urmare, Iulia Cezara Suciu a formulat o cerere (care a fost admisă) privind judecarea cererii de abţinere formulată de judecătoarea Valentina Boboc. Şi Valentina Boboc a formulat o cerere de abţinere, solicitare care a fost respinsă, pe data de 29 martie.
 
Pe data de 2 aprilie, Curtea de Apel Constanţa a admis cererea de abţinere formulată de Iulia Cezara Suciu privind judecarea cererii de recuzare a Valentinei Boboc, formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu. În cauză a existat şi o opinie separată, în sensul de respingere ca nefondată a cererii de abţinere formulate de Iulia Cezara Suciu şi de respingere a cererii de recuzare a judecătoarei Valentina Boboc.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii