Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, un nou dosar la Curtea de Apel București

ro

07 Nov, 2020 00:00 3226 Marime text
  • La jumătatea lunii trecute, Tribunalul Antananarivo din Madagascar a anunțat că fostul primar al municipiului Constanța ar fi fost extrădat ilegal din Madagascar, în luna mai a anului trecut şi că trebuie retrimis în insula din estul Africii.

Radu Ștefan Mazăre, din nou în atenția judecătorilor de la Curtea de Apel București, instanță ce a soluționat în primă fază procesuală Dosarul retrocedărilor din Constanța, cauză în care fostul primar al municipiului Constanța a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare!
 
Pe rolul Secţiei I penală a Curții de Apel București a fost înregistrat dosarul 5767/2/2020, având ca obiect „contestaţia la executare (art.598 NCPP)“, cauză în care Radu Ștefan Mazăre are calitatea de „contestator condamnat“, conform portalului instanțelor de judecată.
 
Primul termen al acestui dosar a fost stabilit pentru data de 12 noiembrie 2020, ora 09:00.
 
Radu Mazăre se află în prezent în stare de detenție într-un penitenciar din țară, fiind în executarea unei pedepse de nouă ani de închisoare aplicată în Dosarul Retrocedărilor.
 

Dosar Mazăre - Făgădău

 
Recent, Constantin Conortos, procuror al DNA Constanța, a finalizat cercetările specifice și a decis trimiterea în judecată într-un dosar penal atât a lui Radu Mazăre, cât și a lui Decebal Făgădău, fost viceprimar și primar al municipiului Constanța.
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța. Primul termen (în faza camerei peliminare) a fost stabilit pentru data de 9 decembrie 2020.
 
Decebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar al municipiului Constanța, este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Asta în timp ce Radu Mazăre este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 

„Abuz în serviciu“  

 
În continuare, tot în acest dosar, au mai fost trimiși în judecată următorii:
 
Constantin Nicoleta, la data presupusei fapte șef al Serviciului autorizații în construcții din cadrul Primăriei municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Dinescu Fulvia Antonela, la data presupusei fapte director executiv adjunct al Direcției administrației publice locale din cadrul Primăriei municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Tănase Luiza Elena, la data presupusei fapte arhitect șef al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și Munteanu Mariana, la data presupuselor fapte inspector în cadrul Primăriei municipiului Constanța – Direcția de urbanism, pentru săvârșirea infracțiunilor de: fals intelectual în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, Viorel Ionescu, arhitect, pentru infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și afaceristul Florin Cârstocea, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 

Parte vătămată, Perla Majestic SA

 
Societatea comercială Perla Majestic SA, condusă de omul de afaceri Mohammad Murad, fost candidat la Primăria Mangalia, are calitatea de parte vătămată. Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța. În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că „cei șase inculpați, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporție de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizația de construire inițială fusese anulată definitiv și irevocabil de instanța civilă“. Potrivit info-sud-est.ro, este vorba despre complexul Riviera Residence, care aparține omului de afaceri Florin Cârstocea, prin societatea RHC City Crown.
 
Citește și
 
Dosarul lui Radu Mazăre, amânat la Curtea de Apel Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii