Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protagonist de seamă al Dosarului Retrocedărilor, pus în libertate la Ploiești! (MINUTA)

ro

26 Jul, 2022 16:33 1457 Marime text

Georgică Giurgiucanu, beneficiar de top al retrocedărilor din perioada administrației Radu Mazăre, a fost pus în libertate de către magistrații Judecătoriei Ploiești!

Omul de afaceri fusese condamnat definitiv la o pedeapsă de cinci ani și șase luni de închisoare prin decizia 32/A/2019 a Curții Supreme, în cauza cunoscută generic drept Dosarul Retrocedărilor din Constanța.

Decizia de eliberare a lui Giurgiucanu a fost luată în dosarul 12328/281/2022 al Judecătoriei Ploiești, unde se arată că instanța „admite propunerea de liberare condiţionată, formulată de Comisia pentru acordarea liberării condiţionate din cadrul Penitenciarului Ploieşti cu privire la condamnatul Giurgiucanu Georgică. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Giurgiucanu Georgică din executarea pedepsei de 5 ani şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 148/2017 a Curţii de Apel Bucureşti Secţia II Penală (M.E.P.I. nr. 287/2019). I se atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor art. 61 Cod penal din 1969, privind efectele liberării condiţionate, pentru restul de pedeapsă rămas neexecutat. În temeiul art. 275 alin.6 C.proc.pen., acordă onorariu parţial avocatului desemnat din oficiu pentru condamnat, în cuantum de 100 lei, onorariu care va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Prahova. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia“.

Decizia judecătorilor nu a fost contestată de procurori.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii