Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu va prelua șefia DNA Constanța, de la Andrei Bodean! (DOCUMENTE)

ro

02 Feb, 2024 14:13 2533 Marime text
  • Mihai-Alexandru Stanciu a fost numit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în ianuarie 2014.
  • În perioada 2016 - 2019, Mihai-Alexandru Stanciu a derulat activități specifice în cadrul DIICOT Constanța, de unde a revenit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
  • Din luna mai 2019, Mihai-Alexandru Stanciu este prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa 

Mihai Alexandru Stanciu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, este propus să preia, prin delegare în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, post ocupat în prezent de Andrei Bodean!

Secţia pentru Procurori din CSM va analiza în ședința din data de 6 februarie 2024 propunerea de delegare în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a procurorului Mihai Alexandru Stanciu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Dacă CSM va dispune delegarea lui Mihai Alexandru Stanciu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în fruntea DNA Constanța, acesta va deveni, potrivit datelor noastre, cel mai tânăr șef de serviciu din DNA!

Averea și interesele

Potrivit declarației de avere completate la data de 14 iunie 2022, Mihai Alexandru Stanciu deține, din 2019, împreună cu soția sa, un apartament în Constanța, în suprafață de 77,44 m2, bun dobândit prin contract de vânzare cumpărare.

Tot în declarația de avere, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a consemnat două automobile (un Kia Rio, fabricat în 2012, și un Hyundai Tucson, fabricat în 2016).

Conform declarației de avere, în ianuarie 2022, șeful PJ Constanța a vândut un apartament către „Vera Ciobanu“, valoarea bunului fiind de 64.000 de euro.

În privința datoriilor, Mihai Alexandru Stanciu a menționat că în 2017 a luat de la BCR 110.000 de lei, cu scadența în 2022, iar în 2019 a luat tot de la BCR 402.810 de lei, cu scadența în 2025.

Ca prim-procuror, Mihai Alexandru Stanciu a încasat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanta salariul - 163.363 de lei, lei drepturi salariale restanțe - 28.666 de, la care se adaugă 36.744 de lei de la Universitatea Ovidius / cadru didactic universitar.

Asta în timp ce soția sa, Felicia Stanciu, a încasat 36.000 de lei ca administrator la SC Alltrade Serv SRL din Constanța.

Mihai Alexandru Stanciu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, a mai declarat suma de 11.000 de lei obținută din închirieri imobil, iar soția a încasat 64.200 de lei tot din închiriere.

Potrivit declarației de interese completate la data de 7 iunie 2023, Mihai Alexandru Stanciu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, nu are interese.

  Despre Alltrade Serv SRL

Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 2 februarie 2024, SC Alltrade Serv SRL a fost fondată în luna mai 2020, se ocupă de comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet, are sediul social pe strada Interioară, din Constanța, iar Stanciu Felicia apare singurul asociat.

Ca administrator apare tot Stanciu Felicia.

Cu doi angajați, Alltrade Serv SRL a declarat, pentru 2022, o cifră netă de afaceri de 2.263.948 de lei și un profit net de 273.010 de lei.

10 la proiectul managerial

Amintim că la finele anului 2023, Consiliul Superior al Magistraturii a validat rezultatele concursului organizat pentru ocuparea funcțiilor de conducere din parchetele, concurs în cadrul căruia, pentru funcția de prim-procuror al PJ Constanța s-a înscris doar magistratul Mihai Alexandru Stanciu.
 
Notat cu 10 la proiectul managerial, 8,80 la testarea scrisă și media finală 9,40, procurorul constănțean Mihai Alexandru Stanciu a fost astfel numit, pentru a doua oară consecutiv, prim-procuror al PJ Constanța, noul mandat urmând să fie valabil de la 1 ianuarie 2024.
 
Amintim, magistratul Mihai Alexandru Stanciu a fost notat cu 10 la proiectul managerial și în cadrul primului concurs la care a participat pentru funcția de conducere.

Mihai-Alexandru Stanciu a fost numit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în ianuarie 2014.

În perioada 2016 - 2019, Mihai-Alexandru Stanciu a derulat activități specifice în cadrul DIICOT Constanța, de unde a revenit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.   

Din luna mai 2019, Mihai-Alexandru Stanciu este prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. 

Aproape de finele lunii iulie 2023, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât prelungirea delegării în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a lui Andrei Bodean, procuror în cadrul aceastei structuri specializate. Delegarea este valabilă începând cu data de 22.08.2023, până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

În data de 9 mai 2013, Andrei Bodean a fost admis la interviul pentru numirea în funcţia de procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.

Din 2018, Andrei Bodean conduce Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.

Andrei Bodean
a absolvit Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, dar şi Facultatea de Drept a Universităţii Ovidius, Specializarea Administraţie Publică.
 
Decretul prin intermediul căruia Andrei Bodean a fost numit procuror (la Parchetul Judecătoriei Constanţa) a fost semnat de preşedintele României, Traian Băsescu, la data de 8 februarie 2010.
 
Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în şedinţa din data de 14 mai 2012, promovarea lui Andrei Bodean, de la Parchetul Judecătoriei Constanţa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
În data de 9 mai 2013, Andrei Bodean a fost admis la interviul pentru numirea în funcţia de procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.

Așa cum arătam și mai sus, din 2018, Andrei Bodean conduce DNA Constanţa.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Averea şi interesele lui Andrei Bodean, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție Constanța! (DOCUMENTE)





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii