Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițist din Mangalia, la judecată cu Agenția Națională de Integritate

ro

01 Mar, 2021 00:00 1471 Marime text
  • Este vorba despre dosarul înregistrat sub numărul 1565/118/2021 pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
  • Ionel Claudiu Doicaru este reclamant în proces, iar Agenția Națională de Integritate este pârât, obiectul dosarului fiind reprezentat de „litigiu privind funcționarii publici (Legea nr. 188/1999)“.
  • Se arată în comunicatul remis de ANI că Ionel Claudiu Doicaru, „în perioada 22 decembrie 2017 – 07 mai 2020, a deținut și exercitat simultan funcția publică cu statut special (polițist rutier) și funcția de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“.

Agenția Națională de Integritată a fost chemată în judecată de un polițist din Mangalia, legat de care inspectorii de integritate au spus că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate timp de mai mulți ani.

Este vorba despre dosarul înregistrat sub numărul 1565/118/2021 pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.

Cauza a fost înregistrată la instanță la data de 26 februarie 2021 și nu a fost fixată încă primul termen de judecată.

Potrivit datelor oficiale, Ionel Claudiu Doicaru este reclamant în proces, iar Agenția Națională de Integritate este pârât, obiectul dosarului fiind reprezentat de „litigiu privind funcționarii publici (Legea nr. 188/1999)“.


Comunicatul ANI

Amintim, la data de 18 februarie 2021, ANI a remis un comunicat de presă în care se arată că „Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a opt persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010“.

Printre persoanele vizate de informațiile transmise de ANI se numără și Ionel Claudiu Doicaru, „funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Poliția Municipiului Mangalia“, legat de care inspectorii de integritate spun că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate.

Se arată în comunicatul remis de ANI că Ionel Claudiu Doicaru, „în perioada 22 decembrie 2017 – 07 mai 2020, a deținut și exercitat simultan funcția publică cu statut special (polițist rutier) și funcția de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“.

Totodată, se face precizarea că „Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare“.

Așa cum am precizat, în prezent, polițistul din Mangalia a dat în judecată ANI, urmând ca Tribunalul Constanța să fixeze primul termen în proces.


Citește și:

Un polițist rutier din Constanța a dat ANI în judecată! Date din dosar
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii