Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:39 04 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pastilele găsite în penitenciar la Cristi Borcea rămân ale statului

ro

04 Jul, 2020 00:00 802 Marime text
  • În 2015, când era închis la Penitenciarul Poarta Albă, în bagajele lui Cristi Borcea au fost descoperite mai multe pastile de Xanax, deținute cu rețetă.
  • Tribunalul a decis confiscarea specială a medicamentelor.
  • Borcea s-a adresat instanței superioare, dar Curtea de Apel a menținut prima decizie.
Judecătorii Curții de Apel Constanța au luat o decizie în care omul de afaceri bucureștean Cristi Borcea, prin avocatul său, a contestat decizia Tribunalului Constanța de a-i confisca pastilele de Xanax. Potrivit informațiilor oficiale puse la dispoziție de instanța de judecată, Curtea a decis să respingă contestația formulată de afacerist.
Iată minuta hotărârii cu numărul 254/2020 a Curții de Apel Constanța:
„În baza art.425/1 alin.(7) pct.l lit.b C.pr.pen., respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorul Borcea Cristian. În baza art.275 al in. 2 C.p.p., obligă pe contestatorul Borcea Cristian la 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică“.
Decizia este defintivă și a fost luată în dosarul deschis la cererea Serviciului Teritorial Constanța al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Concret, procurorii solicitau confiscarea specială a unor pastile de Xanax ce aparțineanu lui Borcea.țineanu lui Borcea.

Medicamentele, găsite în bagaje


Potrivit surselor judiciare, medicamentele fuseseră descoperite în bagajele afaceristului la momentul la care acesta era încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, fiind considerate substanțe interzise. Cu toate acestea, aceleași surse au precizat pentru ZIUA de Constanța că omul de afaceri deținea medicamentele în baza unei rețete prescrise în acest sens de doctorul său.
Incidentul avusese loc în anul 2015, iar între timp dosarul a fost clasat. Totuși, potrivit legislației în vigoare, procurorii s-au adresat instanței de judecată pentru ca aceasta să dispună confiscarea specială a pastilelor rămase în urma anchetei. Decizia, contestată prin avocat
Așa se face că, la finele lunii martie, judecătorii Tribunalului au dat curs solicitării DIICOT Constanța. În urma analizării cererii formulate de către anchetatori, instanța a luat următoarea decizie: „admite propunerea formulată de către DIICOT – Serviciul Teritoritorial Constanța“.
Se arată în minuta hotărârii pronunțate de prima instanță că aceasta „dispune confiscarea specială a cantității de 66 de comprimate conținând diazepam, puse la dispoziția organelor de anchetă penală de PNT Poarta Albă, rămase după finalizarea analizelor de laborator și depuse la camera de corpuri delicte a Inspectoratului General al Poliției Române – DCJSEO, conform dovezii (...)“.
Hotărârea Tribunalului fusese contestată la Curtea de Apel, dar acum Curtea a respins contestația lui Cristi Borcea, așa că pastilele vor rămâne în posesia statului.

Citește și:

Cristi Borcea, prins cu Xanax asupra lui, pe când era în penitenciar. De ce s-a clasat dosarul. Ce se întâmplă cu pastilele
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii