Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Tulcean arestat pentru trafic de droguri. Video

ro

08 Nov, 2021 00:00 2643 Marime text

 
  • În urma perchezițiilor și a flagrantului delict, au fost descoperite și indisponibilizate 518 grame de rezină de cannabis, alte 1,5 kilograme de cannabis, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 telefoane mobile, 7.590 de euro, 6.650 de lei, un dispozitiv pentru detectarea microfoanelor și alte bunuri cu valoare probatorie.
 
Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sprijiniți de polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și ai serviciilor de combatere a criminalității organizate Ilfov și Tulcea, împreună cu procurorii DIICOT Dâmbovița, au organizat un flagrant delict, în județul Dâmbovița, urmat de patru percheziții domiciliare, în județele Dâmbovița, Ilfov, Tulcea și în municipiul București, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, deținere în vederea consumului ilicit de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc, fără drept.
 
Din cercetări a reieșit că un bărbat, de 29 de ani, din Crevedia, ar fi constituit un grup infracțional organizat și ar fi introdus în țară droguri disimulate în colete, expediate din Spania, prin societăți de curierat.
 
În România, drogurile ar fi fost preluate de alte două persoane, de 50 și 45 de ani, din municipiul București și Tulcea, aceștia fiind bănuiți că ar fi păstrat și ascuns stupefiantele, precum și că ar fi identificat potențiali clienți pentru comercializarea acestora.
 
În urma flagrantului delict, la domiciliul bărbatului de 29 de ani, au fost descoperite și ridicate 10 kilograme de cannabis, care ar fost expediate din Spania.
 
De asemenea, în urma perchezițiilor și a flagrantului delict, au fost descoperite și indisponibilizate 518 grame de rezină de cannabis, alte 1,5 kilograme de cannabis, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 telefoane mobile, 7.590 de euro, 6.650 de lei, un dispozitiv pentru detectarea microfoanelor și alte bunuri cu valoare probatorie.
 
Cele trei persoane, în urma audierii, au fost reținute, pentru 24 de ore, și ulterior prezentate Tribunalului Dâmbovița, cu propunere de arestare preventivă.
 
Judecătorii de la Tribunalul Dâmbovița au admis propunerea procurorilor DIICOT Dâmboviţa și au dispus arestarea preventivă a celor trei inculpaților pe o durată de 30 de zile.
 
Oficial!
 

„Solutia pe scurt: Admite propunerea Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa formulată în dosarul nr. 125/D/P/2021. Dispune arestarea preventivă a inculpaților pe o durată de 30 de zile, de la 06.11.2021 la 05.12.2021 inclusiv. În temeiul disp. art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea, de îndată, pe numele inculpaților, a mandatelor de arestare preventivă în sensul celor mai sus menţionate. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art.275 al.6 NCPP onorariul apărătorului desemnat inculpatului CMM din oficiu, avocat Crina Ioniţă, și onorariul apărătorului desemnat inculpatului MID din oficiu, avocat Claudiu Lepădatu, acordat parțial în cuantum de 200 de lei, se vor avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu“.

 
Decizia Tribunalului Dâmbovița a fost contestată la instanța superioară.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
 
La acțiuni au participat și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Surse - inculpat Halep Mihai
DNA anunță finalizarea unui mega-dosar cu 44 de primării din Constanța și Tulcea. Prejudiciul

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii