Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă înfățișare în procesul Mara Construct. Se așteaptă audierea martorilor

ro

01 Sep, 2020 00:00 1493 Marime text
  • La termenul de mâine se așteaptă audierea martorilor care nu s-au putut prezenta la înfățișările anterioare.
  • Faptele ce li se impută acestora ar fi avut loc în perioada 2011-2015, în contextul atribuirii şi executării contractelor pentru reabilitarea monumentului Tropaeum Traiani şi pentru salvarea şi punerea în valoare a Cetăţii Capidava.
Judecătorii Tribunalului Constanța vor deschide mâine, din nou, dosarul în care firma Mara Construct, alături de fostul său administrator, Constantin Dima, de mai multe societăți comerciale, dar și de administratorii acestora sunt acuzați de spălare de bani.

Conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție Constanța, faptele s-ar fi produs în legătură cu reabilitarea Cetății Capidava și a MonumentuluiTropaeum Traiani.
La termenul de mâine se așteaptă audierea martorilor care nu s-au putut prezenta la înfățișările anterioare. În acest proces, Consiliul Județean Constanța s-a constituit parte civilă.
Acuzaţiile aduse societății sunt de constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani, evaziune fiscală şi folosire cu rea-credinţă de documente false pentru obţinerea de fonduri pe nedrept. Alături de Mara Construct și Constantin Dima, au mai fost trimişi în judecată şi alţi afacerişti constănţeni şi firmele lor.

În actul de acuzare întocmit de procurorii DNA se arată că faptele ce li se impută acestora ar fi avut loc în perioada 2011-2015, în contextul atribuirii şi executării contractelor pentru reabilitarea monumentului Tropaeum Traiani şi pentru salvarea şi punerea în valoare a Cetăţii Capidava.
Dosarul inițial a ajuns pe rolul Tribunalului Constanța în anul 2016, însă nici până în prezent nu a fost pronunțată nicio hotărâre în această cauză.


Citește și:


Fotoreportaj:
Cetatea Capidava, mărturii din trecut, pe malul drept al Dunării (video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii